Mässa

Gårdagens äventyr blev trädgårdsmässan vid Forslundagymnasiet. Där fanns mycket att se. Blommor och grönt. Både nya och gamla bekanta var där och vi kom att tala om både väder, vind, växter och politik.

Jag köpte en kruka med violer och en fint dekorerad hink med rosor. Det matnyttiga bestod av morotsmarmelader med olika smaker allt i en mycket dekorativ förpackning. Naturligtvis från grannens odlingar. Jag hade tänkt köpa bivaxsalva för att klara morgondagens kommunstyrelse men den finns ju att tillgå rätt över gatan så jag hinner säkert stryka över kroppen innan vi börjar styrelsemötet i morgon.

Appropå Kommunstyrelsen i morgon är den hetaste frågan  nybyggnationen av särskilt boende. Att vi inte är politiskt överens är välbekant. Vi (S och V) tycker inte att vi skall konkurrensutsätta (ge möjlighet) till privata företag att bygga och driva verksamheten för våra gamla och sjuka något som de borgerliga partierna anser skall ske. Att det blir dyrare med "mellanhänder" dvs privata  entrepenörer vet vi ju sedan tidigare. För att inte tala om vårdkvalite kontra skattepengar.

Som vanligt saknas det dokument i beslutsunderlaget. Kommunfullmäktige den 20 april återremiterade ärendet om konkurrensutsättning av demensboendet. Naturligtvis fanns det en motivering i återremissbeslutet något som jag tycker skall var med i handlingarna till morgondagens sammanträde. Nu är det  så att de sista åren  har det varit mer "regel än undantag" att handlingarna till  kommunstyrelsens möten inte varit kompletta. Det går att styra verksamhet och beslut på många sätt. Ett är att se till att inte alla politiker har fullständigt beslutsunderlag. Frågan är det demokrati?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.