Skyll inte på mig

Socialdemokraterna vill inte minska de ekonomiska ramarna för skolan. Vi anser det vara viktigt utifrån de konsekvenser som skolan lämnades  till oss politker utifrån den budgetram som alliansen i Nordmaling beslutat om inte var tillräcklig för att ge alla elever de bästa förutsättningarna. Det är därför mycket märkligt att den liberala riksdagsledamoten tillika kommunfullmäktigeledamoten tycker att kommunen måste ta krafttag. Nog borde alla ha förstått att om man tar bort  personer ur skolan ger det  konsekvenser.  Att Nordmalings kommun har en dyr skola är inte konstigt då vi politiker har beslutat att ha kvar alla våra byskolor. Artediskolan är också ett "nybygge" för 32 miljoner. Klart att lokaler kostar.
Däremot blir jag förvånad när jag läser skolinspektionens analys där man menar att eleverna inte studiemotiverade och att detta gör att "man utgår från att eleverna inte är studiemotiverade och inte intresserade av att läsa vidare till högskola och att föräldrarna inte tycker det är vikitgt med studier. Att skolinspektionen fått uppfattningen att bruksmentaliteten anges som avgörande faktor tycker jag är märkligt. Jag menar har vi personal med denna inställning så skall kommunledningen omedelbart ta in Anti-Jante projektet. Där hör fördomar hemma. Jag ser fram emot redovisning av Anti-Jante. Jag ser också fram emot åtgärder på hur Nordmalings kommun skall klara av att vända de dåliga resultaten vid Artedieskolan.

Kommunalrådet anser att det inte behövs flera lärare.  Något som för mig ter sig konstigt utirån de dåliga studieresultaten. Självklart måste vi lösa problematiken för skolan och jag välkomnar vår liberala riksdagsman. Nästa gång vi diskuterar resurser till skolan rösta då  med oss och inte med dina allianskamrater som anser att skolan fått tillräckligt.Bristerna i skolan måste självklart åtgärdas nu!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.