Svansen, balansen och brännässlan

I Veckan talade finansminister Anders Borg om vad han tyckte om finansmarknaden " den har tappat svansen och balansen" sa han. Jag tycker att även finansministern tappat svansen och balansen. Han ger pengar och skattelättnader till de välbeställda på bekostnad av sjuka och arbetslösa. Tala om svans och balans.

Det finns andra som också "tappat svansen och balansen" . Jag tänker  de Mack Donaldsrestauranger där ansvariga  fifflar med löner och arbetstider. I Bangkok har många tappat svansen och balansen och många människor tvinngas kämpa för sina liv. BP har också tappat svansen och balansen. Oljan flödar ut i Mexikanska golfen. Vilken miljö lämnar oljebolagen efter sig?  Vem har ansvaret för den tappade svansen?

Andessson har börjat gräva för mitt växthus. Ett är säkert han har inte tappat svansen eller balansen. Innan sommaren är växterna på plats i mitt lilla röda växthus tror jag.

I går tappade Lille Boy svansen och balansen när han stack nosen i brännässlan. Stackars hund inte ens matte kunde hälpa honnom. I dag är han "lite skälagukk" men annars helt OK.

Ett fång brännässlor skickar jag till regeringen.

En fråga hur blir man kvitt all brännässla?

 

En kommentar

  1. Nässelplockerskan

    Brännässlan är inte att förakta, tvärtom!
    Plocka så mycket det går av de små skotten i toppen. De är rika på både vitaminer och mineraler. Toppsvansar kan förvällas och kokas till soppa. Avkok passar som näring i rabatterna. Så vill du nära Alliansen så passar det bra med nässlor, men det var kanske inte så det var tänkt…
    Annars måste den utrotas med spade och grep för att få upp alla rotskott. De växer liksom till sig där man minst anar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.