Aspeå Fäbodar

Denna häftiga kommunalare visde upp sig på kommunals vårfest i Aspeå fäbodar i torsdags. Ett mycket trevligt arrangrmang med korv och hamburgare  allt med tillbehör. Vi kom att diskutera privatisering dels inom Landstinget men också innom den kommunala sektorn. Vi som var där vill satsa på Rättvisa och välfärd för alla. Ett stort tack och lycka till från oss som fick vara med denna trevliga kväll.

Appropå rättvisa.Till min förvåning och glädje konstaterar jag att Folkpartiets riksdagsledamot från Nordmaling delar Sossarnas krav på Atlas och dess placering inom den kommunala förvaltningen.. Nog är det märkligt att Revisionen skall måsta ta tag i frågan innan politikerna lyssnar.

Vi, S och V, har vid flera tillfällen påtalat bristerna i verksamheten på Atlas (HVB-hemmet) i Nordmaling. Vi har fått utstå "skäll och hot" för våra åsikter. Att vi dessutom krävt att det skall vara en huvudman, nämligen socialförvaltmningen, har kommunledningen avfärdat.

Nu när revisionen påtalat bristerna och folkpartiets riksdagsledamot som också sitter i kommunfullmäktige i Nordmaling anser att verksamheten skall flyttas till socialförvaltningen. Jag hoppas  att så sker samt att övriga rekomendationer som revisionen framfört åtgärdas snabbt allt för de ungdomar, den personal samt de godemän som är engagerade i denna verksamhet.

 Visst är det så "droppen urholkar stenen" även i den kommunala verksamheten? Nu skall Lille Boy och jag gå ut och se om vi träffar Tigern på bilden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.