Fantastiskt

Midsommar och potatissätning är helt OK .Sedan sill till middag av märket Oskars. Allt för att hedra surströmmingen. Jag hoppas EU besinnar sig och att vi som tycker att surströmming är toppen för både kroppen och knoppen måste naturligtvis få fortsätta att frossa i dessa läckra fiskar eller hur?

Grannen kom över med surdegsbröd ett fantastiskt bröd. Med sig hade hon också flera tomatplantor så nu gäller det att vårda dessa härliga grönsaker. Dessa  kompletterar  tomatplantorna som jag fick av partikamraten på Levaråkern. Det finns även gurkplantor  på tillväxt. Vänninan i Rundvik gav mig också en squashplanta som gillar limpa. Nu är det bara väklthuset som inte riktigt står på plats. Andersson har målat det och lagt grunden för huset så endera dagen står det nog på plats. När det är på plats skall jag inbjuda mina växtvänner på invigning. Till dess får alla mina plantor växa i lusthuset.

Tänk Er så sund och frisk jag skall bli med alla dessa grönsaker. Min tidigt satta sallad är klar att skörda och jag fick rätt den kunde växa i en jordsäck. Andersson var mycket tveksam till att odla i en jordsäck på altanen men nu är det gjort och resultatet blev bra.

I eftermiddag sista genomgången av kommunstyrelsehandlingarna inför morgondagens sammanträde.

Till Er alla som inte hittat Bagarbertas recept på grönsaker kan ta en titt på Maco Grönt i Nordmaling och prova. Du kommer att bli helt förtjust i vad man kan göra med grönskaker ur den egna odlingstäppan.

Nu går jag och rostar en franska och på den brer jag morotsmarmelad med cloudberry och whiskey. Lagomt att avsluta helgen med eller hur?

Filebabba!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.