Ruggigt

Ruggigt tycker även skatorna

Vilken lördag. Regn, eventuell flygplanskapning, tvist om förändringar i sjukförsäkringen. Hur skall den nya alliansregeringen trixa till det? Nu gäller det för den borgerliga regeringen att enas. Skall de svårt sjuka tvingas fortsätta med en sjukförsäkring där de tvingas till "fattigvården" för sin existens?

Tydligen finns olika förslag bland alliansföreträdarna. Kan det ånyo bli nya utredningar allt medan de  svårt sjuka förtvivlat ropar på hjälp till en mänskligt tillvaro? Den som lever får se.

Till alla medborgare i Nordmalings kommun som är besvikna för att de borgerliga partierna förlorade valet. Det är nu som förr i en demokrati medborgarna väljer och jag tycker att alla måste aceptera besluten.

Denna ruggiga dag önskar jag att Andersson och jag hade en hund så at vi tvingades ut i regnet. Jag kommer nog att använda dagen till inläsning av kommunfullmäktigehandlingarna  inför måndagens sammanträde. Inte upphettsande men nödvändigt. Ni vet förtroende, ansvar, beslutsamhet och dialog är några av mina hörnstenar i samhällsbygget.

 

 

En kommentar

  1. A-L

    Hej U-M!

    Jag är glad över maktskiftet i Nordmaling och önskar Dig lycka till!
    Och för Er som inte känner till det redan, betyder demokrati, folkvälde.
    Det vill säga att det parti som får flest röster vinner valet.
    Svårare är det inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.