Självgående

I dag har ordföranden i styrelser och nämnder träffats för genomgång av delegationer och personalprogram. Vi konstaterar att det kommer att bli  förändringar.

Faktum är att i de fastställda rutinerna för anställningar av personal finns både regler för utannonsering av tjänster, generella regler för tjänstledighet  m m. Vi Socialdemokrater sa i valrörelsen att det måste "bli ordning och reda " inte  minst när det gäller anställningar. Vi ansåg också att  anställningar oavsett vilka skall utannonseras offentligt.

Jag blir upprörd när det visar sig att en viss verksamhet totalt struntar i detta. På något underligt sätt så körs det i  250 km utan att överhuvud taget informera politikerna som skattebetalarna har gett i uppgift att se över den kommunala veksamheten. Det må vara att det kallas utveckling. Min uppfattning är att i en skattefinnanserad verksamhet skall utvecklingen ske i offentlighetens ljus och det skall finnas på protokoll så att medborgarna kan läsa vad som händer. Här skall även de ansvariga politikerna ta sitt ansvar.

Förresten viken är det som ger aktuell personal titelaturen för jobben?

Till sklilnad från de borgerliga partierna har vi den uppfattningen att vård, skola och omsorg skall prioriteras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Föresten vad är utveckling?……………………………………….och för vem?………………………………

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.