Januari 2011

Visst är bilden lockande? Jag har tagit den vid foten av  Rödviksberget. Utsikten är mot Rundvik. I denna dystra dag är det skönt att ta fram fotoalbumet och njuta.

Jag fick meddelande från SKL (kommuner och landsting) att regeringen har beslutat att avreglera bussmarknaden. Regeringen hänvisar till den avreglering som dom gjorde av järnvägen under  2010. Det är viktigt att öppna marknaden anser  dom. Som vi alla vet så är det kaos i järnvägstrafiken. För många aktörer som inte vill/kan kommunisera med varandra och i centrum för detta elände står järnvägsresenären. Nu har regeringen  tagit ett beslut att avreglera busstrafiken från 1 januari 2012.

Min uppfattning är att detta kan leda till det kaos som vi ser i järnvägstrafiken. Dessutom skall vi alla medborgare dels  betala för vår busstrafik men även betala extra för den trafik som sker i storstäderna eftersom de anses ha merkostnader.

Vilka alternativ till kommunikation har gamla Agda i den avlägsna byn Bäsksjö som i dag har en busstur per dag om hon har tur. Vilken förbindelse skall hon få när den avreglerade marknaden sköter all trafik och där  är vinst  som råder.

Ett ordspråk kanske passar både här och där "Låt inte såret vara"

En kommentar

  1. Christine Svensson

    Ja, men kan man inte ställa krav på de som ska sköta järnväg, buss etcetera. Om de inte sköter sitt ”åtagande” så får de inte behålla det. Det kanske ställs för lite krav?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.