Konsten att orientera sig

I kväll ringde telefonen och  en mansröst sa -jag är från Aftonbladet. OK svarade jag  han fortsatte kan du tala om för mig vad kommunfullmäktiges ordörande i Malå heter. Du är i Nordmaling sa jag  varpå han svarade det vet jag men du vet väl vem som är ordfrörande i Malå kommun ni är ju grannar. Nordmaling ligger mellan Önsköldsvik och Umeå vid kusten och Malå är en kommun i inlandet svarade jag. Jasså sa han varpå jag konstaterade att ni Stockholmare har inget geografiskt sinne. Kan vara så sa han. Du kan använda internet för att söka Malå kommun sa jag, varpå vi avslutade detta samtal. Ibland underar jag…………..’

Jag är inte "ogin" men när folk ringer mig och frågar efter  telefonnummer till privatpersoner brukar jag hänvisa till 118118. Inte kan ett kommunalråd konkurera med 118 118 det handlar rätten till  affärsideer eller hur?

Kan det vara som när min hund Falco rusade utfrör trappen en morgon hoppade upp i Anderssons knä och satte tassarna i gröttallriken. Ve och fasa den morgonen var förstörd, gröt, mjölk och lingon överallt. Nästa gång Falko rusar utför trappen tror jag han undviker Anderssons gröttallrik.

Om nu Aftonbladet skulle vilja veta namn på politikerna i Västerbotten hoppas jag dom använder Googel eller kommunregistret som finns i Samhälle och Departement. Inte för att det spelar någon roll men det blir ju lite enklare eller hur?

I morgon godkännes KS:au senaste protokoll  och efter lunch skall jag besöka SCA i Rundvik.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.