Gnistor hos Socialdemokraterna

I veckan var jag ombud på Sveriges Kommuner och Landstings valkongress i Stockholm. I anslutning till valkongressen fick vi Socialdemokratiska ombud  möjligheten till en träff med vår nye partilerare Håkan Julholt. Han påpekade att vi alla måste arbeta för att "utrota barnfattigdomen" och skapa en social trygghet och ett innanförskap till för alla. En vikitg fråga blir skatterna och pensionerna. Helt riktigt är det att medborgaren kan jobba till pensionsåldern innan vi börjar diskutera höjd pensionsålder. En lön att leva av  är en annan viktig fråga för oss Socialdemokrater.

Valkongressen genomfördes med flera voteringar men valen blev enligt valberedningens förslag. På kongressen talade bland annat Integrationsminister Erik Ullenhag fp. Han uppmanade kommunerna att ta emot  fler flyktingbarn. Jag passade på att fråga om integrationsverkets ansvar för de tecknade avtalen som vi kommuner gjort näre det gäller ersättningar för platser. Tyvärr fick jag inget svar. Ullenhag  påpekade att vi i kommunerna måste ta mot flera behövande barn. Självklart skall vi kommuner ställa upp men det får inte vara så att tecknade avtal med integrationsverket inte följs. Vi i Nordmalöing har krav på fera miljoner som vi inte fått. Tecknade avtal skall följas anser jag.

En annan viktig fråga som diskuterades var att utveckla skolan. Jag är glad att vi i Nordmaling nu tar nya tag för att klara detta.

Till sist vill jag gratulera Landstingsrådet Peter Olofsson  (S`) som fick en plats i styrelsen för  Sveriges Kommuner och Landsting

Lycka till Peter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.