UITP i Dubai Världskongress med styrelseminarium

Seminarier och styrelsemöte  på UITP Mobillity City Transprot Exhibition 2011. Jag har i många år varit ledamot av Svensk kollektivtrafik en branchorganisation för kollektivtrafik. I år hade bolagsledningen beslutat att styrelsen skulle ha träffen i Dubai där vi hade en utställning i fördubblingsarbete ( fördubbla kollektivresandet)t. Vi fick också pris för vårt arbete The Swedish Doubbbling Projekt. Det var häftigt när vår VD tog emot priset från Emiraten. Att vara kvinna i dessa sammanhang kan vara knepigt. Emiraten snuddade bara vid vår VD:s hand och han titttade inte i hennes ögon. Men priset var fint. Att ha företag i Dubai är något över det vanliga det fick vi veta när vi besökte Scanias nav i regionen. En monteringsanläggning för påbyggnationer av lastbilar och bussar. Scanias fabrik ligger i öknen och inom en  så kallad frison. Inga skatter eller övriga kostnader för de varor som här produceras.

Visst är det skillnad mellan den inhemska befolkningen som har skattefri hälsovård, skola och när ett barn föds får föräldern en miljon kronor av Emiraten. Den inhemska befolkningen har en anställning med lön utan att behöva vara på jobbet. Medborgarlön utbrast vår miljö-partistiske ledamot. I detta land finns många "gästarbetare". Det är de som utför jobbet till en mimimal lön. Ofta under dåliga förhållanden.

En jobbig men mycket lärosam resa för oss i kollektivtrafiken. Bussar som åkte på vattnet, förarlösa Metron där det dessutom är särskilda  vagnar för kvinnor och barn och vagnar för män.

Ingen kamelritt för mig. Jag fick nog med svett med +30 grader och en lång flygresa. Nordmalings kommun har inte betalat några pengar för mitt engagemang i Svensk kollektivtrafik.

Kamelen tar jag en annan gång. Här är några bilder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.