Utveckling och investeringar

Äntligen har kommunfullmäktige i Nordmaling beslutat att ge ett bidrag till Folketshus -föreningen (fd Rundvksgården) på 250 tusen kronor samt delta i investeringen av digitalutrustning till biografen. Gång och cykelvägen byggs med början vecka 43. "Trägen vinner" tycker jag.

Rundviks S-förening inbjöd i går till ett öppet möte. Kommunchef Dan Vähä informerade och svarade på frågor. Stora salen i Rundviksgården var fylld av engagerade och frågvisa Rundviksbor. Dan poängterade att kommunen och dess medborgare måste jobba med förbättringar och välfärdsfrågor, välfärdstjänster och kommunens varumärke. I kommunens budget på 370 miljoner kronor finns utmaningr och möjligheter. Mötesdeltagarna hade med sig listor över bland annat marknadsplaner för utveckling i Rundvik med omnejd.

Samhällsbyggnadschef Sune Höglander informerade om att trafikverket skall anlägga gång och cykelvägen mellan Rundvik och Nordmaling i vinter. Arbetet börjar vecka 43. Äntligen tycker jag. Denna fråga har engagerat både Rundvikarna, politikerna och kommunens tjänstemän i flera år.Sune fick svara på frågor om vägar och uppsnyggning av tomter. Han antecknade flitigt alla krav och synpunkter.

På bild: Till vänster kommunchef Dan Vähä och samhällsbyggnadschef  Sune Höglander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.