Äntligen

Efter många år av "uppvaktningar" skrivelser och "heta" telifonsamtal har Trafikverket infriat sitt löfte om att bygga och finansera en gång och cykelväg mellan Rundvik och Nordmaling. Jag är en av de som  har motionerat till kommunen och haft ständiga kontakter med Trafikverket allt från generaldirektör till ansvariga i region Norr allt för att få till stånd denna trafiklösning. Här har enskilda medborgare från Rundvik lämnat in medborgarförslag, Samhällsbyggnadschefen har haft ständiga kontakter med Trafikverket  för att en gång och cykelväg skulle byggas. I Rundvik har vi haft möten där information bland annat kring den stora trafikfaran på E4 som blev när E4 delades med ett mitträcke. Något som gjorde det mycket svårt för bland annat cyklisterna mellan tätorterna.

Påbörjan av brofästen i Lögdeälven

Mellan träpinnarna kommer bron att läggas ut

För att knyta ihop gång och cykelvägen mot samhället  och resecentrat byggs en fortsättning av gång och cykelvägen. Här är den nyanlagda bron över Torsbäcken.

Ett stort tack till alla som hjälpt till.

När gång och cykelvägen är klar med broar och allt skall Rundviks S-förening bjuda på invigningsfest. Sedan tar vi fram våra röda cyklar och trampar hela cykelvägen till Resecentrat.

Ännu ett vallöfte uppfyllt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.