På kvinnodagen skall vi inte glömma männen

I dag är internationella kvinnodagen. Min uppfattning är att om kvinnorna skall inta maktpositioner i samhället behövs att männen stöttar kvinnorna. Företagarna i Nordmaling och kommunstyrelsen inbjöd Börje Hörnlund  som varit verksam på alla politiksa nivåer och dessutom är barnfödd i Hörnsjö till en temakväll på Oasen i Nordmaling under ämnet Företags och regionautvecvkling

På bilden ses: Börje Hörnlund och Företagarföreningens  ordförande Walter Holmgren

Som chef och minister för arbetsmarknadsdepartementet träffade jag Börje första gången på -90 talet. Det var kris vid ett företag i Rundvik och dåvarande kommunalråd Sture Lindgren föreslog att han och jag skulle uppvakta arbetsmarknadsministern för att få ett utvecklingsstöd för företagande i kommunen. Vi fick 3 miljoner kronor för utveckling under vissa förutsättningar. Att jobba så från arbetsdepartementet var vanligt berättade Börje. Politiken måste ta ansvar. Hans uppfattning är att politiker skall ha respekt för kroppsarbetet. Han berättade bl.a  om skogsarbetet i sin uppväxt samt den första politiska debatten på Tegs skola som ledde till både ministerplatser, Norrlandsfonden, landstingsråd, länstýrelse och numera författare. Under kvällen gav han förslag på hur lokala frågor kunde hanteras mot myndigheter. Han poängterade att det är " bättre att vara snäll än dum" Walter Holmgren och Börje Hörnlund har många historier från bla förtagskonsultning i inlandet.

Ett stort tack till Lenas Vägkrog som bjöd på "gofika". I dag vill jag påminna alla män "att utan kvinnor stannar Sverige"

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.