Flaskpost och utbildning

Jag besökte lärare och elever som deltog i sommarskolan.. Här lärde de sig bland annat göra reportage, insändare och analysera tidningsartiklar. Internationella frågar hade dominerat diskussionerna. Ett trevligt gäng ungdomar och lärare. När utvärderingen av sommarskolan kommer får vi politiker både i kommunstyrelsen och BU-nämnden säkert ideer och förslag inte minst av Lärarna/handledarna för sommarskolan. Jag är glad att vi i Nordmaling kunde genomföra en sommarskola trots att regeringen dragit in bidraget för detta år. Alla kommuner genomförde inte en sommarskola denna sommar. Socialdemokraterna har lovat att permanenta sommarskolan om dom får regeringsmakten. Tack säger jag.

"En droppe droppad i livets älv har ingen kraft till att flyta själv- Det krävs kraft av varje droppe till att hålla de andra uppe" Tage Danielsson

Från det positiva till det negativa. Igår kom kommunsekreteraren in till mig med sig hade hon ett stort brunt kuvert som var öppnat. Hon sa detta har jag hittat i en gammal låda. Det står din adress Kommunalrådet Ulla-Maj Andersson Nordmalings kommun 914 00 Nordmaling och datumet var 96 06 26. I brevet låg tio fotografier och ett medelande från Banverket med texten."Hej Ulla-Maj äntligen kommer korten. Banverket står alltid med sitt ord. Välj den bild du vill ha och återsänd sedan de andra till mig. Trevilg sommar Elhes".

Det här brevet fanns på kommunkansliet och låg i en skräplåda. Nog tycker jag det har varit i sin ordning att jag fått ta del av del av innehållet och meddela banverket vad jag tyckte om alla bilderna. Nu är ju detta så gammalt att jag förmodar det är preskiberat.

Ett brev tutar aldrig upptaget./ Kjelll och Gunnel Swärd.

ELLER????????????????????????????

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.