Den som söker

I centrala Nordmaling är det svårt att hitta lämpliga verksamhetslokaler. Det fick Nordmalings kommun erfara för några år sedan då kommunen behövde träningslägenheter för invandrarungdommar. Efter en mindre politisk "turbulens" hyrdes ett hus på Kungsvägen. Nu har det visat sig att detta hus inte kan användas i dagsläget. Vad finns att göra? Jag och socialnämndens ordförande har därför varit på "jakt" efter en annan lokal. Gärna en lokal som kommunen redan äger. Vi hoppas och tror att "huset på kajen" kan vara lösningen.

Självklart skall socialnämnd och kommunstyrelsen hantera frågan och göra beräkningar på eventuella upprustningskostnader. Ett är säkert vi vill först pröva det kommunen själv äger innan blickarna riktas mot andra alternativ.

Snart är det jul. Vi Socialdemokrater kommer att föreslå att den kommunala personalen får en liten julklapp. Pengarna tas från de neddragningar av arvodet till poilitikerna som beslutades i september av kommunfullmäktige. Jag kommer att ta upp frågan den 3 dec på kommunstyrelsens arbetsutskott.

En kultur-klapp vore inte dumt eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.