Enkäter

Jag läste i tidningen denna vecka att de som blev personlighetstestade i Umeå kommun får ersättning .  Bra tycker jag. Jag har erfarenhet av testen. Symtomskattning med avseende på autonom dysfunktion, är vad jag förstår  den  test som användes i Umeå. Denna test har 35 personliga frågor som jag tycker är kränkande. Före detta  kommunchefen i Nordmaling ville att jag skulle fylla i denna enkät. Anledningen var som jag bedömde det att vi hade olika uppfattning på styrning och ledning av kommunen. Jag vägrade att fylla i frågorna detta efter att ha diskuterat enkäten med den Socialdemokratiska gruppen och mina fackliga kamrater. Min familj blev också mycket frågande över varför jag skulle fylla i frågor om "förändrad sexuell lust", "behov av att urinera ofta","avföring växlande trög lös" tre av totalt 35 frågor med svar allt från inte alls, lite grand, måttlig, ganska mycket, väldigt mycket.

Jag hade tur som har så många bekanta som jobbar inom hälsovården och fackligt arbetsmiljöarbete. Ett stort tack till Ulf

Jag hävdade att ett kommunalråd inte är anställd enligt lagens mening och därmed inte har samma förmåner eller skyldigheter som en anställd har. Som alla vet slutade detta med att  kommunchefen slutade och jag fortsatte med det uppdrag som medborgarna gett mig.

Summering. Ingen människa skall utsättas för dylika frågor. Endast i behandlande syfte skall sjukvården, med sekretess, få utföra sådana test.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.