Vilken vecka

Denna Påskvecka skulle jag ha semester, trodde jag men NEJ. Veckans alla dagar har handlat om skolan och de olika alternativ som kommunens tjänstemän lagt för oss politiker. Måndag handlade det om det förslag som Socialdemokraterna tagit på söndag. Tisdag hade jag kallat aktuella chefer för att få en redovisning av siffermaterialet i de olika förslagen. Oppositionsrådet och jag förde fram synpunkter på underlaget som vi skall behandla den 2 april. Onsdag bad Kyrkovallens skola om en träff med oppositionsråd och kommunalråd. Vi träffade personalen och förklarade hur vi såg på de olika besparingsförslagen inom skolan och det beslut som S tagit i denna fråga. Personalen ville att politiken skulle återremittera de förslag som finns och att ett nytt underlag arbetas fram där vi politiker hinner förankra eventuella beslut. En bra tanke tyckte jag.  Visst är det bra med "racer fart" men risken finns att några faller av vagnen. Idag har jag talat med oppositionsrådet och de borgerliga partierna kommer att begära återremiss. 

Idag när jag öppnade e-posten finns ett nytt förslag i denna fråga. Förslaget kallas 8. Ingen nämnd eller  de politiska partierna har behandlat detta förslag. Så en återremiss är själv- klar om politiken skall kunna behandla förslaget.

Jag konstaterar att det råder "otakt" mellan politiken och tjänstemännen.   Även med respekt för revisionen och budget i balans är min synpunkt i dag " börja om från början, börja om på nytt" låt alla få vara med och diskutera förslagen innan beslut tas.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.