Ungdomar

IMG_3550

Ungdomar på träning

I kväll var jag och kommunchefen på Norrskenshallen. Vi träffade företrädare för Norrskensalliansen,  som kommunen har ett nyttjanderättsavtal med. Jag berättade för kommunchefen om hur Norrskenshallen blev till. Det var Socialdemokraterna med stöd av en KD-politiker som tog beslut i kommunfullmäktige om byggande av hallen. Det var John-Erik Nylander (S) som var den drivande kraften för bygget. Nu så här många år efter det kommunala beslutet kan vi känna stolthet över de politiker som åstadkom denna fina sport och ishall. Många besökare har gång på gång till mig sagt -vilken fin och funktionell hall Ni har i Nordmalings kommun. Kommunchefen var imponerad över vår rena och snygga hall. Jag vill rikta ett stort tack till alla idrottsutövare och hall- personalen att de är rädda om Norrskenshallen.

Är det för sent att börja åka skridskor???????????????

3 kommentarer

  1. Christer Bäckman

    Hej U-M
    Vi har en väldigt fin och funktionell sport-o ishall. Din historiebeskrivning om tillkomsten haltar dock en aning.
    Besluten fattades 1988-89. 1988 förordade u-tecknad o framlidne Alf Berglund (c) att en ordentlig utredning skulle göras där även placering på Levaråkern skulle finna med. Det röstades ned av
    en majoritet m. John-Erik N. (s) i spetsen som förordade Rödviken. 1989-11-20 togs beslut om bygget av sprt- o ishall på Rödviken med 23 röster mot 7 (en avstod). Även u-tecknad stödde det förslaget, eftersom Levaråkern hade avvisats och inte utretts närmre.
    Med facit i hand anser jag att det hade varit en klar fördel med en placering på Levaråkern.
    Historien har sin gång och vissa beslut kanske inte alltid blir de bästa på lång sikt.
    Det känns ändå viktigt att beslutsgången redovisas på rätt sätt, eller hur?
    Hälsningar
    Christer Bäckman (Fp)

    • Ulla-Maj Andersson (inläggsförfattare)

      Trevligt att du läser mins bloggar. Jag har fortfarande den uppfattning som Socialdemokraterna hade under John-Eriks tid. Nämligen att det skulle finnas grönytor och möjlighet till fritidsaktiviteter kring skolan. Om port och Ishallen hade byggds vid skolan då hade inte minst pareringsplastser tagit stor del av skolområdet. Norrstens hallen har mycket verksamhet hela veckan och även på helgerna ur den synpunkten är det bra att den ligger där den gör

      • Christer Bäckman

        Tack U-M
        Nu är vi på speaking terms igen. Tycker det är bra att åsikter och påståenden kan granskas och debatteras och därför anser jag att ni bloggare bör släppa fram kommentarer under förutsättning att det inte rör sig om personangrepp, kränkningar eller rasistiska inlägg.
        Alla kan vi göra feltolkningar om vi inte ser till helheten. Gick själv igenom Kf:s protokoll för åren 1988-89 och kunde konstatera att du bara hade rätt till viss del. Nu har vi löst det och går vidare med nya stora utmaningar.
        Hälsningar
        Christer Bäckman (Fp)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.