Kommunstyrelsens arbetsformer

Med anledning av de synpunkter som framförs av intressegrupper vill jag informera om hur ärendehanteringen sker innan ett ärende presenteras för kommunstyrelsen. När en skrivning/förslag kommer till kommunkansliet stämplas det in och en beredning börjar. Detta kan innebära att aktuella tjänstemän lämnar förslag på åtgärder. Därefter läggs ärendet upp för beredning i kansliet, där kommunstyrelsens ordförande deltar, enligt kommunallagen och kommunens eget reglemente. Det är kommunstyrelsens ordförande som har ansvar för dagordningen och kallelse till kommunstyrelsens ledamöter. Ordförande bestämmer också vilka handlingar som skall följa med kallelsen

Min uppfattning är att relevanta handlingar skall följa med ärendet för att styrelsen skall kunna ta bra beslut. Kommunstyrelsens ledamöter skall ha aktuella handlingar en vecka (5) dagar före sammanträdet. Ärendet skall i regel  vara  berett av kommunstyrelsens arbetsutskott som är före kommunstyrelse.

Jag kommer även fortsättningsvis att följa de reglemente som kommunen har.

Däremot blir jag  lessen när tjänstemän får negativa skrivelser, från andra byagrupper, på hur jag handhar D7 projektet. Dessa byar som ingår i projektet inbjöd oss( gruppledare för samtliga partier) den 2 januari till en träff där de presenterade ett omfattande utvecklingsmaterial.  D7 har efter detta träffat BU-nämnden och berättat om sitt projekt och nu på måndag är det kommunstyrelsens tur att få ställa frågor kring de idéer som  gruppen har arbetat fram.

Har DU/NI synpunkter hör då av  Er till mig. Jag ansvarar för kommunstyrelsen ärenden.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.