Veckans heta

IMG_2546

Veckans beslut i kS:au var att ånyo skriva till Norrtåg angående tågplanen T15 där kapaciteten på sträckan Nordmaling – Umeå är besvärlig vid pendlingstiderna. Överfyllda tåg gör att resenärer uttryckt rädsla för den trängsel som uppstår vid påstigning samt platsbristen och problemet med biljettköp. Nordmalings kommun vill öka byggandet av flera lägenheter och då är det ett måste att pendlingsmöjligheterna fungerar både norr och söder ut. Det är inte kommunen som kör trafiken med tåg och buss från Resecentrat. Många medborgare har uttryckt att de inte längre försöker åka tåg utan bilpendlar.

Jag anser att möjligheten för pendling måste skapas inte minst för att säkra det kollektiva åkandet och inte minst med tanke på miljön. Skrivelsen från kommunen skickas till Norrtåg AB, Region Västerbotten och Länstrafiken.

Jag hoppas att kommunen får svar omgående.

Ett annat ärende var ansökan om föreningsbidrag  – Nordmalings Folketshusförening. Beslut togs att bevilja ett ekonomiskt stöd för ungdomsverksamhet med 25 000 kronor för år 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.