Kommunfullmäktige torsdag den 16 juni

Invigningsdeltagare

På bilden invigning av gång och cykelvägen juni 2012

I morgon skall jag besöka kommunfullmäktige i Nordmaling. Jag har skrivit ett medborgarförslag som skall behandlas. Förslaget är att kommunen sätter upp belysning hela gång och cykelvägen mellan Rundvik och Nordmaling, Vägen gjordes 2012 och motivet var bland annat att gång och cykeltrafik mellan orterna skulle ske tryggare för trafikanterna  som då slipper E4 trafiken mellan Rundvik och Nordmaling. Belysning blev uppsatt  på bron över Lögdeåälven medan resterande belysning av hela vägen skulle ske vid senare tillfälle. Många gång och cyklister har varit i kontakt med Rundviks S-förening med krav på belysning hela sträckan. Vi har därför diskuterat belysningsfrågan i partiet och jag har fått i uppdrag att skriva till Nordmalings kommun. En skrivelse som i morgon skall behandlas av kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens politiska majoritet har avslaget belysningsförslaget. I morgon får partierna på nytt möjlighet att säga ja till vägbelysningen och ökat nyttjande av vägen. Jag hoppas på ett positivt beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.