Funderinga från sommarstugan om vinst inom välfärden.

 

När Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly sa i Almedalen ”Vår vision är därför en välfärd helt utan vinstintresse. Det är världens bästa välfärd” så undrar man i vilken värld han lever i?
 
Varje krona som skattebetalarna betalar till välfärden så går det mesta till olika leverantörer och entreprenörer som är en förutsättning för välfärden. Ingen skall tro att konsulter och entreprenörerna som byggt huset, leverantören av förbrukningsmaterial, leverantören av teknisk apparatur, läkemedelstillverkare mm, (listan är lång) levererar utan att tjäna pengar och därmed kan ge utdelning till sina ägare.
 
Välfärden bygger på att närlivet forskar, utvecklar och levererar det bästa möjliga produkter till vår gemensamma välfärd samt att samhället inom utbildningssystemet ligger i absoluta världsklass i avseende att utbilda de som skall jobba inom välfärden. I Ohlys värld med ideal i kommunismen så vill han säkert förstatliga hela leverantörsledet så att inte vinster kan uppkomma. Lite svårt när många är utländska företag.
 
Jag tycker att debatten om vinster inom välfärden är patetisk. Det är så att man tycker synd om alla duktiga som arbetar inom sektorn och som inte har möjlighet att med gediget arbete och stort kunnande kunna skapa och utveckla verksamheter som skapar vinster för dem själva och för oss som använder oss av det fantastiska arbete som de levererar inom välfärden.
 
Vi syns!
Ulrik
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.