Sommarberättelse från verkligheten.

 

Verklighetsberättelse som är omskriven för att skydda de inblandade.
 
Sara är ensamstående mamma med sonen Simon på 13 år. Hon jobbar på sjukhuset sen många år och trivs med sitt arbete. De sista 3 åren har Sara märkt en förändring av sin situation och hon känner för första gången på länge en framtidstro för henne och hennes son. Hennes ekonomi har blivit bättre och hon har räknat efter och sett att hon fått mer pengar i börsen, faktiskt en hel månadslön per år trots att lönen absolut inte stigit i motsvarande grad. Sara har kunnat börja lägga undan pengar för en eventuell utlandsresa eller en nyare och miljövänligare bil. Simon har även fått börja fotbollskola trots att det kostar ganska mycket med klubbavgifter, utrustning och allt skjutsande till och från träningar och marscher. Sara känner att hon har fått ett tryggare liv där hon och sonen kan unna sig saker.
 
Sara har under den senaste tiden funderat mycket på hur hennes liv så drastisk kunnat förändras till det bättre trots att inget speciellt har förändrats. Hon har precis som sina föräldrar alltid röstat på Socialdemokraterna men har inte varit speciellt politiskt intresserad utan trott att Socialdemokraterna var bäst för henne. Sara är dessutom medlem i Kommunal som hon tidigare hade stort förtroende för.
 
I det län som Sara bor i så regerar Socialdemokraterna i Landstinget med över 50 % av rösterna. Hon tycker att det varit viktigt att ha ett starkt fackförbund för att driva de anställdas frågor mot arbetsgivaren men har börjat tvivla på Kommunals lojalitet. Hon har sett några av Kommunals representanter på sjukhuset stå och dela ut valmaterial för Socialdemokraterna på torget. Samma representanter som skall föra de anställdas talan mot Lanstinget och den Socialdemokratiska majoriteten. Sara har funderat mycket över detta och kommit fram till att detta agerande är mycket osolidarisk mot henne som Kommunalmedlem. Hur skall hon kunna lita på sitt fackförbund och att de gör det bästa för henne när de står med ett ben i varje läger.
 
Sara har även funderat mycket på hur det kommer sig att hon har fått mer i börsen. Det är inte Socialdemokraterna som styr Sverige vilket hon trott var det bästa för henne. Alliansen var ju bara för de rika enligt Socialdemokraterna och Kommunal. Sara har förstått att det är något som inte stämmer. Under Alliansens tid vid makten så har hon och Simon fått ett mycket tryggare och bättre liv samtidigt som nyhetsprogrammen berättar om hur Sverige har en av de mest välskötta ekonomierna i Europa trots att världen varit i en mycket kraftig lågkonjunktur och väldigt många länder brottas med mycket dålig ekonomi och stora utlandsskulder. 
 
Under Almedalsveckan så försökte Sara följa med tv, tidningar och radio och se skillnaderna mellan de Rödgröna och Alliansen. Hon kom ganska snabbt fram till att de Rödgrönas politik är ett stort hot mot hennes nya framtidstro, Simons fotbollsskola, sparandet till en utlandsresa eller en nyare och miljövänligare bil så vid årets val kommer Sara för första gången rösta på ett av Allianspartierna för sin egen och sonen Simons framtids skull.
 
Vi syns!
Ulrik
Etiketter:

5 kommentarer

 1. Conny Forsström

  Del III: Så det är självklart att moderaterna inte vill ha ett starkt fack och alltså är kritiska mot facket(jfr den fiktiva historien du berättar) när man själv står och ALLTID har stått på arbetsgivarnas sida.

 2. Conny Forsström

  Del IV: Ok, jag erkänner att jag läste slarvigt, historien är inte fiktiv. Men so what? Facket jobbar för sina medlemmar. Medlemmarna bestämmer hur facket ska vara utformat. Så vad är problemet? Moderaterna säger sig kämpa för den lilla människan (något jag inte tror på men låt oss acceptera den tesen för resonemangets skull) och samtidigt är man intimt förknippade med (och finansierad av) Svenskt Näringsliv! Snacka om att stå med (minst) ett ben i arbetsgivarnas läger!

 3. Rabih Ballout

  Jag ser här att även DU har gett dig in i denna domän, va kul, men var försiktig och dessutom 100% politisk korrekt annars blir du överkörd och mosad av alla traktorer runt hörnet.Du såg ju vilket liv det stormade runt MIN blogg.

  Av Saras berättelse att döma så har du stor forfattar potential inom dig, lycka till 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.