Alliansen och utsläppen!

 

Alliansregeringen vill gå före och visa att Sverige kan minska utsläppen och öka välfärden samtidigt. Utsläppen har minskat kraftigt under alliansregeringen.

De rödgröna svarar med skattehöjning, väsentligt dyrare bensin och dieselpriser, dyrare elpriser och införda kilometerskatter för tung trafik som orsakar sämre konkurrenskraft för företagen och dyrare priser för hushållen. Ett säkert sätt att bromsa utvecklingen för ett hållbart samhälle särskilt för de människor som inte har något val.

Alliansen vill att Sverige ska visa att det går att
– klara utsläppsminskningar i en växande ekonomi
– utveckla och sprida användning av bästa möjliga teknik
– bidra till klimatåtgärder och klimatanpassning i utvecklingsländer.
 
Alliansregeringen har beslutat att utsläppen växthusgaser för Sverige ska minskas med 40 procent år 2020 jämfört med 1990. Målet avser verksamheter som inte omfattas av systemet för handel med utsläppsrätter och innebär att utsläppen av växthusgaser ska vara cirka 20 miljoner ton koldioxidekvivalenter lägre 2020 i förhållande till 1990 års nivå.
 
Alliansregeringens vision på längre sikt är att Sverige år 2050 inte har några nettoutsläpp av växthusgaser i atmosfären. Användningen av fossila bränslen för uppvärmning kommer att avvecklas till 2020.
 
Energieffektiviteten i transportsystemet ska stegvis öka och
fossilberoendet ska brytas och därmed minska klimatpåverkan. Alliansregeringen mål är att 2030 skall Sverige ha en fordonsflotta som är oberoende av fossila bränslen. Utsläppen i avfallshanteringen fortsätter att minska genom deponiförbud för brännbart och organiskt avfall och omhändertagande av metangas.
 
Valet står mellan Alliansen med en kraftfull och ansvarsfull miljö- och ekonomisk politik för hela Sverige med kraftigt minskade utsläpp och ökad välfärd i fokus eller om de rödgröna´s maktambitioner med luddig miljöpolitik som kommer att leda till en offentlig kostnadsexplosion för oss alla men främst för de som bor utanför städerna, de som driver företag, och enskilda människors och deras möjligheter att välja miljövänliga alternativ.
 
 
Vi syns!
Ulrik
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Jörgen

    Skillnaden mot alliansen vill de rödgröna att investeringarna i det svenska energisystemet skall bidra till att underlätta miljö- och klimatomställningen.
    En satsning på den förnybara elproduktionen i form av vind, bioenergi och solkraft är en viktig del av omställningen till ett hållbart samhälle.

    Kärnkraften som alliansen vill måla upp som framtiden tillhör dåtiden medan förnyelsebara energikällor tillhör framtiden.

  2. Lars Gidlöf

    Hur ska Ni uppfylla dessa krav då? Går ju bra snacka om bilar som inte använder fossila bränslen,men hur ska det göras?

    Vad kan Ni politiker om transporter,motorer mm? Eller är det bara massutskick från Era ledare som Ni förmedlar, inga egna ord Ni kan använda?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.