Nytt självmål om Bottenhavet av Holmlund

 

Det börja bli många självmål på Lennart Holmlund(s) VK-blogg. Det är häpnadsväckande att Holmlund har uppfattningen att på grund av att Bottenhavet är så lite förorenat så kan vi skita ned det. Det säger nog en hel del om hans syn på miljöfrågor.
 
Lennart Holmlund skriver i sin VK- blogg följande:
Därför är det helt obegripligt att den omfattande sjöfarten som sker där (Medelhavet) får släppa ut 10 gånger mer svavel än båtarna som ska trafikera Bottenhavet som inte alls är så förorenat. Man kan undra vad den svenska regeringen gjorde i förhandlingarna när dessa gränser för svavelutsläppen antogs. Det kostar den svenska basindustrin 28 miljarder mer om de i framtiden ska transportera sitt gods via båt.
 
Slutsatsen av denna skrivning blir att Holmlund vill att sjöfarten skall få släppa ut 10 gånger mer svavel i Bottenhavet som sitter ihop med diverse andra hav bl,a Östersjön bara för att man får göra det på andra ställen. Det verkar som Lennart Holmlund inte är medveten om vilka problem som finns bl,a i Östersjön och att fartyg förflyttar sig över olika hav, även Östersjön och Medelhavet när man transporterar varor runt jorden. Även om det inte ligger i Holmlunds intresse så ligger det i Alliansens intresse att skapa lägre svavelutsläpp innom sjöfarten.
 
Undrar om Holmlund stämt av sin uppfattning med det Rödgröna regeringsalternativet?
 
Det kan inte vara roligt att vara s-valarbetetare. Övertyga folk om att gå och rösta för högre inkomstskatt, högre bensinpris, högre dieselpris, återinförd fastighetsskatt, snabbavveckling av kärnkraft, högre elpriser och införd kilometerskatt för tung trafik som bl,a slår mot jobben, basnäringen och matpriserna så jag kan förstå att Holmlund vill fokusera på annat, men lycka till!
 
Vi syns!
Ulrik
Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Valdemar

  Jag såg att någon tidigare undrade om du blivit riktigt frisk efter din sjukdom, jag sällar mig till den personens funderingar efter den här bloggen från dig.

  Från att ha varit en realpolitiker verkar du fått en släng av ”Edward R sjukan” som har som tydligaste symtom att man skriver utan att tänka (om man nu kan det)?

  Snälla du kom tillbaka till den politiker du var före din ”time out”, eller tog du så illa vid dig att hamna utanför under en tid?

 2. S.Lenn Pettersson

  Vilka givande argument Valdemar har.
  Lennart H börjar bli en ganska stor måltavla med sina många hårresande argument. Ulrik Berg klämmer lätt in den ena femettan efter den andra. Och Valdemar som försöker vara hjälpgumma levererar pinsamheter. Lennart H:s valballong får allt svårare att lyfta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.