Rödgröna och ”trygghetsbeskedet” om fastighetsskatten!

 

I Svenska Dagbladet presenterar oppositionen tillsammans en ny begränsningsregel för uttag av fastighetsskatt. De Rödgröna har inom loppet av bara några få månader två gånger nu tvingats införa begränsningsregler för sitt grundförslags konsekvenser. Detta tyder på att grundförslaget är en total flopp! – och att de Rödgrönas skattepolitik är ogenomtänkt.
 
Thomas Östros påstående i SvD att den nya linjen är "ett trygghetsbesked" blir löjligt i sammanhanget.
 
"Trygghetsbeskedet" till landets fastighetsägare från de Rödgröna i SvD gällde inte i många minuter.
 
MP:s Maria Wetterstrand bröt mot tidigare gemensamma besked och går emot att villor och fritidshus ska räknas in i förmögenheten.
 
Wetterstrands nya bud var dock något som Vänsterpartiets företrädare, Ulla Andersson, inte kunde acceptera, Hon sa i Ekot: "Fastigheter är ju förmögenheter så att säga. Det är en stor kapitaltillgång, och det är ju också kapital som finns här i landet och som utgör en bas för beskattning i de allra flesta länder, så därför tycker jag att fastigheter som förmögenhet är rimligt",. Maria Wetterstrand kontrade med en nödutgång, att frågan ska utredas.
 
De Rödgrön´s skattepolitik håller totalt på att skära sig.
 
Senaste budet är altså från de Rödgröna att de vill att landets villaägare och fritidshusägare skall rösta på dem med en politik om ett förslag om utredning av skatter på villor och fritidshus. En utredning vilken de Rödgröna är djup oenighet om.
 
Vad egentligen är "trygghetsbeskedet" från de Rödgröna? Skall fastighetsägare betala skatt på deras fastigheter om de Rödgröna kommer till makten? En månad före valet är förvirringen total! Den Rödgröna soppan har skurit sig!
 
Vi syns!
Ulrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.