Skatt på avstånd?

Skatt på avstånd eller som de Rödgröna vill kallar det, kilometerskatt kommer att slå hårt mot norra Sverige, det säger sig själv! Ju längre det är till en leveransadress ju dyrare blir transporten. Skall mjölken kosta mer i Lycksele, Storuman eller Malå än i Umeå där den produceras? Skall mjölklbonden som ligger långt från Umeå få mindre för mjölken pga avståndet? Skall vi ha dyrare livsmedel i norra Sverige för att det transporteras från andra ställen i Sverige och världen? Frågorna är många.

 
Alliansregeringens politik går ut på att energieffektiviteten i transportsystemet ska gradvis öka och fossilberoendet ska brytas och därmed minskar klimatpåverkan. Alliansens mål är att 2030 skall Sverige ha en fordonsflotta som är oberoende av fossila bränslen.
 
De Rödgrönas förslag, Skatt på avstånd eller som dom vill kallar det kilometerskatt, slår lika hårt mot en lastbil som drivs på fossila drivmedel som en lastbil som drivs på till exempel etanol, biodiesel, biogas Bio-DME eller med hjälp av en hybridmotor. Man kan fråga sig om det är för miljöns skull eller stadsinkomsterna man föreslår denna skatt?
 
Valet står mellan Alliansen med en kraftfull och ansvarsfull miljö- och ekonomisk politik för hela Sverige med kraftigt minskade utsläpp och ökad välfärd i fokus och de Rödgröna´s luddig miljöpolitik som kommer att leda till en offentlig kostnadsexplosion som bl,a inte ser till konsekvenserna för glesbyggd, företagens villkor, och enskilda människors möjligheter att välja miljösmarta alternativ.
 
Landsbygden och miljön behöver nya bilar och lastbilar som drivs på nya miljövänliga bränslen – inte skatt på avstånd!
 
Vi syns!
Ulrik
 
En röst på Socialdemokraterna är en röst på Lars Ohly i en Rödgrön regering.
Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Oscar

    SKATT PÅ AVSTÅND – var det så din ekonomi kom på fall?

    Att prata skatt och vara i din situation där du inte helt jag gjort rätt för dig tycker jag är magstarkt!

    Kom till rätta i ditt liv, ta inte så stora ord i din mun som du gör nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.