Nu är det timmar kvar!

Ser på tv-debatten. Det är uppenbart att de Rödgröna inte är samstämmiga och inte har en politik som leder Sverige framåt. Det är skrämmande att de Rödgröna inte förstår hur deras politik inte kommer att förbättra dina och mina möjligheter att utveckla Svergie.

I Västerbottens län regerar Socialdemokraterna i Landstinget med över 50 % av rösterna. Socialdemokraterna tycker det är viktigt att ha ett starkt fackförbund för att driva de anställdas frågor mot arbetsgivaren men hur skall de som är medlemmar i LO förbundet Kommunal mot sina medlemmar och mot de Socialdemokratiska partiet.

Vi ser ofta Kommunals representanter stå och dela ut valmaterial för Socialdemokraterna. Samma representanter som skall föra de anställdas talan mot Lanstinget och den Socialdemokratiska majoriteten. Detta är ett agerande som är mycket osolidarisk mot deras medlemmar. Hur skall en medlemm kunna lita på sitt fackförbund och att de gör det bästa för sina medlemmar när de står med ett ben i varje läger? 

Enligt en undersökning som presenterats i nyligen så är det en majoritet av LO medlemmarna som vill ha en Alliansregering med statsminister Fredrik Reinfeldt i spetsen och det är inte konstigt med tanke på den politik som alliansregeringen fört som gynnar oss och framför allt kvinnor som jobbar i den offentliga sektorn.

Fackförbundet Kommunal ser inte till medlemmarnas bästa utan enbart till socialdemokraternas bästa och det är därför det är så många som lämnar LO och kommunal. Det är synd för facket i Sverige spelar en viktig roll- men bara då man arbetar för medlemmarnas bästa och inte för socialdemokraterna. Varför ska en dyr fackavgift gå till sossarna när man inte röstar på dem?
Det är synd att LO ordförande påstår att vi som inte är socialdemokrater skulle vara oupplysta. Vi har sett alliansen har gett kvinnor som arbetar i offentlig sektor ett nettotillskott på 1600 kronor per månad – netto. Det har aldrig hänt förut.

Det är ytterst märkligt att LO är emot RUT avdraget och att man är för kraftigt höjda bensinskatter liksom införande av kilometerskatter, som drabbar transports medlemmar. Att man vidare är för en fördubbling av arbetsgivaravgifter för unga under 26 år är fullständigt obegripligt då det är LO familjernas barn som drabbas av högre arbetslöshet om det införs. 

En sönderkörd och slutkörd socialdemokrati i Umeå behöver en välbehövlig timeout! Det är inte för alliansens skull som vi behöver ett maktskifte utan för Umeå Kommuns och dess innevånares bästa. Vi behöver en värdig äldreomsorg, en skola som sätter kunskapen främst och ett bättre företagsklimat som leder till nya jobb för alla som är arbetslösa samt en bra planering.

Som sagt var – vi i Allians Umeå kan inte vänta på att få ta över styret i Umeå Kommun.

En röst på de Rödgröna är en röst på kommunister i regeringen!

 

Vi syns!

Ulrik

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.