Evenemangsstad och tillstånd? En repris från förra året!

Umeå utmärker sig igen!

Man kan fråga sig om det är en medveten taktik från tillståndenheten att försvåra för evenemang och entreprenörer som driver resturangrörelse i samband med events. Inser vi inte möjligheterna? Ser vi bara problemen?

Ungefär så här skrev jag för ett år sen när det var Umeå City Beach. 

Jag kan inte se hur detta främjar Umeå som sommar- och evenemangsstad. Varför har tillståndenheten så avvikande bedömning av alkoholtillstånd mot de andra städerna som anordnar Sweden Beach Tour? Hur kommer tillståndenheten att bedömma ansökningar från kulturevenemang under 2014? 

 

Uppsala, Lindköping, Sundsvall, Göteborg, Falkenberg, Malmö och Halmstad men inte i Umeå får man servera öl och vin enligt Umeå Kommuns tillståndenhetens bedömning av alkohollagstiftningen. 

I Umeå får restaurangen på Sweden Beach Tour som serverar mat inom området endast tillstånd att servera folköl. Detta begränsar avsevärt restaurangentreprenörens möjligheter att skapa events direkt efter matchernas slut som ger sommarstaden Umeå liv och rörelse.

Frågan upprepar sig i år igen. Vem vill i framtiden driva restaurangverksamhet vid sådana här evenemang om man inte kan känna sig säker att verksamheten går vinst?  Detta faktum leder nu tråkit nog till att inga sidoevenemang runt matcharenan genomförs vilket skulle ha skapar en levande sommarstad och skatteintäkter till Umeå. Tråkit för umeborna, tävlande och turisterna.

Konsten är att se möjligheterna i varje evenemang och därmed skapa den evenemangsstad som jag tror att de flesta vill att Umeå ska vara. 

Vi syns!

Ulrik

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Camilla Näslund

    Håller fullkomligen med och är det någon fråga som är en valfråga så är det företagarnas möjlighet att skapa nya möjligeheter för stan oavsett om det är arbetstillfällen, event eller marknadsföring för stan!
    Bra skrivet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.