Är lösningen att byggnadsarbetaren inte får något ackord när de bygger för välfärden?

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöström var tydlig i SVT i går: ”Vår vision är därför en välfärd helt utan vinstintresse. Man undrar vilken värld som Vänsterpartiet lever i?
Varje krona som skattebetalarna betalar till välfärden så går det mesta till olika vinstdrivande företag så som leverantörer och entreprenörer som är en förutsättning för välfärden. Ingen skall tro att konsulter och entreprenörerna som byggt huset, leverantören av förbrukningsmaterial, leverantören av teknisk apparatur, läkemedelstillverkare mm, (listan är lång) levererar utan att tjäna pengar och därmed kan ge utdelning till sina ägare. Jag är övertygad om att t,ex, Byggnads medlemmar inte kommer att avstå ackordet när de bygger för välfärden. Vänstern låter som utgångspunkt en företagsfientlig tradition sätta deras politiska dagordning. Vänsterpartiet vill  förbjuda privata företag och privat ägande av ”produktionsmedel Det är bara att gå till partiprogrammet och titta.

Vänsterpartiet har inte gjort upp eller vill inte göra upp med sitt frihetsfientliga arv trots att det haft decennier på sig. De ekonomiska läror vänsterpartiet bekänner sig till, har lett till att människors liv blivit fattigt, otrevligt, brutalt och kort.

Välfärden bygger på att näringslivet forskar, utvecklar och levererar det bästa möjliga produkter till vår gemensamma välfärd samt att samhället inom utbildningssystemet ligger i absoluta världsklass i avseende att utbilda de som skall jobba inom välfärden. Frågan är om Jonas Sjöstedts med ideal i kommunismen, vill förstatliga hela leverantörsledet så att inte vinster kan uppkomma eller förbjuda företagen att ta ut vinst? Planekonomi har provats förr i världshistorien och alla vet hur det gick.
Debatten om vinster och inte kvalitet inom välfärden är patetisk. Man tycker synd om alla duktiga människor som arbetar och driver företag inom välfärdssektorn och som har möjlighet att med gediget arbete och stort kunnande skapa och utveckla verksamheter som skapar vinster för dem själva och för oss som använder oss av det fantastiska arbete som de levererar inom välfärden. Nya Moderaterna kommer alltid att sätta jobben främst. Fler i arbete ger mer resurser vilket är grundläggande i vårt gemensamma välfärdssystemet.
Alla behövs!
Ulrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.