Umeås Bästa om mission impossible för bad company in Umea.

Mission impossible for bad company in Umea! Eller omöjligt uppdrag för badbolag i Umeå, den slutsatsen blir lätt att dra när man ser vilka styrelseledamöter det kommunala badbolaget AB får. Ingen av dom tycker att Nannakvarteret är det bästa läget för ett äventyrsbad med 50-metersbassäng.

Tillsvidareordföranden i "Badum AB" (Badhus i Umeå AB) Lennart Holmlund (S) ville helst ha kajen och stred för det hårt. Jag såg också poänger med bad- och simanläggning vid älven, men då i Broparken och med p-garage under. Det skulle ge öppet och fint läge, nära till promenadstråk och några kvarter till Dragonskolan och Noliaidrotter.

Tillsvidareviceordföranden Anders Ågren (M) ville helst ha Noliabad och därnäst låg Nydala bra till, eller utbyggnad av nuvarande simhall om den renoverades, men inte på grusplanen. Hade han hållt kvar vid Nolia, tror jag den vunnit i omröstning i kommunfullmäktige till slut och med klar majoritet. Och varit klar sedan ett par år tillbaka.

Övriga tillsvidareledamöter uppfattar jag har följande förstahandsalternativ.

Marie-Louise Rönnmark (S) sa till mig vid 50-årsjubileum i fjol av vår bostadsrättförening på Berghem (hon var där och talade i egenskap av HSB-ordförande i Umeå), att hennes bästa läge var vid Öbacka ut mot Umeälven. Ett läge jag också kan se fördelar med, nära Botniabanan, och mittemellan universitetscampus och nu Konstnärligt campus.

Christer Lindvall (S) är jag helt övertygad om innerst inne är skarp motståndare till ett trångt cityläge utan nära till andra idrotter. För som tidigare Fritidsnämndsordförande var det självklart att skapa idrottskluster som ger synergieffekter på olika sätt och han var ansvarig politiker när det utreddes om utbyggnad vid nuvarande Umeå simhall.

Britt-Marie Lövgren (FP) var som Holmlund förtjust i kajläge och trodde ett tag att under Tegsbron skulle gå bra. Men där var det trångt, precis som nu på grusplanen vid Mimerskolan. Annars uppskattade hon First Camps förslag om nytt inomhusbad vid utebadet Umelagun vid deras öppna hus i juni 2006.

Mattias Larsson (C) var också med på visningen av Nydalaförslaget där ett äventyrsbad av First Camp hade en smart vinkellösning för 50:an och upplevelsedelen som hade blivit unik i sitt slag samt med ihopbyggnad av Umelagun. Han har också erfarenhet från badresor i badutredningen utomlands där baden inte låg i citykärnor utan i motsvarand attraktiva handelslägen.

Lasse Jacobson (V) har jag inte klart med vad han tycker är bästa läge. Men ideologiskt  är Nannabad omöjligt, ett mission impossible verkligen med all den bilism äventyrsbad och föreningssim genererar, plus att avstängning av Storgatan styr ännu mer trafik till ÖK och försämrar än mer runt ett Nannabad.

Så dessa sju tillvidareledamöter i Badum AB (varför tills vidare hoppas jag förklaras senare, antingen tills vidare till något beslutats eller tills andra ledamöter tillsätts?), har en viktig sak gemensamt, ingen gillar detta badläge egentligen. 

Detta håller naturtigtvis inte i längden och inte i att på detta sätt försöka göra något bra  och ekonomiskt man inte riktigt tror på och, nog, vet att det är bättre och mer lönsamt annanstans. Tänk om Ikea gjort på samma bakvända sätt, välja det läge man inte anser är det bästa. Där f ö ovan badstyrelseledamöter som kommunpolitiker vill att Ikea ska få välja sitt bästa-läge.

Så det jag och många andra undrar är:

Vad binder dessa politiker ihop så hårt om Nannaplaceringen ingen gillar bäst och som inte heller Badutredningen 2006 godkände och där nuvarande Vd:n för Inab, moderbolaget till dotterbolaget "Badum", Bertil Hammarstedt var med om detta nej

Kanske har någon av politikerna något svar här och den som läser detta. Kom i så fall med uppslag. Själv har jag två olika funderingar, som i sig också hänger ihop. Men vilka  återkommer jag i någon blogg framöver.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.