Umeås Bästa avslöjar orsaken till Nannabadplaner: Jantelagen (i kubik)

Jantelagen, inte tro man är något, är huvudorsaken till Nannabad-planerna. De politiker, gruppledare i S, V, M, FP, C och KD, som beslöt 2007, mot Badutredningens (2006) besked som var nej till Nannaläge, visste nämligen bättre än oss umebor som hade annan åsikt.

Men Jantelagen är här förstärkt med okunskap som jag i tidigare UB-bloggar påvisat. Här kan tilläggas en till okunskap, den att simföreträdare INTE förordat något Nannabad. I Badutredningen finns nämligen remissvar från Västerbottens Simförbund, som representerar länets simklubbar, inkl. den största i Umeå, Umeå simsällskap.

När simföreträdarna hade att välja mellan utredningens Nolialäge, Kajen och Nanna, valdes Nolia för att där får man samordning med andra idrotter och gymnasium. När kommunledningen beslöt enbart Nanna, är det ju givet att simföreträdarna accepterar detta. Vad händer om man säger nej? Ja, svaret har ju politiken givit, då blir det inget nytt och ingen 50:a. 

Jantelagen råder även gentemot kunskap/erfarenhet från andra håll i Sverige, som visar på att dagens nya bad- och simanläggningar INTE planeras i trånga citylägen utan där det finns ytor för utveckling och utrymme, ofta fritidsområden/andra sportanläggningar.

Inte heller använda hemmavid kunskap från Fritidsnämnd/kontor där andra idrotter än simning får vara med i prövande av olika placeringar, gymnastiken, friidrotten, innebandyn, m fl som alla fått/får (oklart än för ett Gymnastikens hus) i sportområden som ger synergieffekter, nyttjande-mässigt och ekonomiskt.

För egen del råder Jantelagen då Umeås kommunledning inte vill köpa in min bad- och simbok, dvs inte skaffa den kunskap om historia som finns om badhus/simhallar i Umeå och inte ta del mina idéer/simmovationer som finns där.

(Dock, några politiker har köpt boken, men frågan är om dom vill tala högt om det och om dom vågar säga om det är kunskap politiken bör använda)

Varför, Umeåpolitiker, behandlas bad/simning som är ett framtidsområde, inte bara för oss som utövar det och i alla åldrar, utan även hälso- och rehabmässigt, så illa kunskapsmässigt och med en Jantelag (i kubik)?

Svara gärna här med kommentar eller i era egna bloggar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.