Umeå Bästa bad får ej VK:s och VF:s läsa om från S och M

Umeå Bästa bad får ej VK:s och VF:s läsa om från S och M, varken i bloggar från kommunalråden Lennart Holmlund respektiver Anders Ågren eller i papperstidningen i debatt/intervjuer.

Sedan kohandelskompromissen i januari 2007 har de, och andra gruppledare för den delen, i något medialt sammanhang förklarat varför en ny bad- och simanläggning på grusplanen blir bättre än i annat läge som var med i Badutredningen 2005/2006.

Varför detta tigande och undanhållande av fakta?

Svaret är enkelt, Nannabadläget är sämre, helt enkelt. Det sade utredningen som underkände ett läge mitt i stan med en 50-metersbassängen.

Inte heller säger kommunalråden något om den dyrbara tomten, Nannakvarteret, som i kommunal regi inte ger några intäkter till Umeå kommuns skattebetalare. Om de privata aktörerna fått fortsätta hade kanske 50 miljoner kronor hamnat i kommunens kassa och ett Gymnastikens hus kunnat byggas.

Men inte heller nu vill politikerna säga något om att byte av badläge skulle frigöra grusplanen för något värdefullare i innehåll och pengar, inte ens hypotetiskt vill man säga något.

Varför denna tystnad?

Svaret är enkelt även här. Politikerna måste då hålla med om att Nannabadplanerna blir dyra, mycket dyrare om de ser till helheten och ekonomiskt långsiktigt. Det går nämligen inte att utveckla ett bad på Nannakvarteret pga instängt läge.

Så det är tydligen inte meningen att umeborna eller besökande ska få veta sanningen här, den att Nannabadbeslutet är dåligt, det sämsta av alla läge på grund av två skäl.

Det ena är att Nannabad blir för litet och inte kan utökas i takt med tiden och befolkningsökning.

Det andra är att det blir för dyrt, nu pga att man mister en alternativintäkt på kanske idag uppåt 100 miljoner kronor och sedan genom att det inte kan förnyas pga det trånga utrymmet.

Dock, med denna blogg och i insändare från andra, får Umeås politiker veta om sanningen i badplanerna, och, förhoppningsvis, till slut inse att både Nannakvarteret och bad/simning i Umeå är värt (i dubbel mening) bättre öden. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.