Umeås bästa badpolitik ej i Umeå, dyr och med bolagstrixande än sämre

Umeås bästa badpolitik ej i Umeå, dyr och med bolagstrixande än sämre, det blir allt uppenbarare och kan liknas vid flyttande av intäkter och kostnader till skatteparadis. Just att skattepengar inte hamnar i Sverige för företag eller produktion i landet, får ofta kritik.

Just nu kommer oppositionskritik på riksnivå för försäljning av Bilprovningen och lokalt i Umeå syns S-kritik i bloggar.

Men att syna kommunledningens egen Nannabadplanering,

först med att privata aktörer skulle fixa en bad- och simanläggning billigare och bättre än i kommunal regi och få ut minst 50 miljoner kr för tomten/grusplanen, men

sedan ta över i kommunalt nytt badbolag och trixa med billigare lån samt missa alternativintäkten för den värdefulla citymarken/grusplanen, nu kanke uppåt 100 mkr,

det synandet lyser med sin frånvaro.

Inte nog med det, detta för Umeås skattebetalare då 100 mkr dyrare Nannabad blir än dyrare i längden genom litenhet och därmed mindre attraktivt bad, och ännu dyrare i jämförelse med andra lägen som har utvecklingsmöjligheter.

Frågor i e-post, kommentarer på bloggar hos Umeåpolitiker, där en del inte ens tar in kommentarerna, besvaras ej. Av förklarliga skäl för då måste dessa medge ovan fördyringar och försämringar med nuvarande Nannabadplanering.

Dock, när projekteringsanbuden kommer in och ska bedömas efter sommaren, blir det svårare att tiga ihjäl kritiken och bristerna. Än svårare när anbudshandlingar för byggande därefter ska komma, liksom driftsupphandlingen. Läggs då tomtmarkens värde till, plus 100 mkr, blir det för dyrt i jämförelse med andra tomtlägen.

Men varför vänta tills dessa? Nog ska väl Umeås badpolitik redan nu kunna ha en framförhållning ekonomiskt och därmed inse det dyrare och sämre innan det blir mer vida känt hur illa det planeras i Umeå på stans, nog, värdefullaste centrummark!?

Så att Umeå kommun inte blir förlorare här och staden som VILL MINDRE.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.