Umeås Bästa badpolitik fås med svarande politiker, inte med tigande som nu.

Umeås Bästa badpolitik fås med svarande politiker, inte med tigande som nu. Nu svarar inte Umeås ledande politiker på frågor om vad Nannatomten, grusplanen vid Mimerskolan, är värd.

Men det kan vara uppåt 100 miljoner kr nu när centrum blir allt attraktivare med nya satsningar. Andra bad- och simlägen utanför citykärnan kostar endast ett par miljoner kr.

Man svarar inte heller på om skolbaden klaras med ordinarie bussar eller om det behövs abonnerade som nu. Skolkontoret svarade däremot i Badutredningen att det behövs inhyrda bussar.

Umeåpoliitkerna svarar inte heller på varför inte ett Nannabad bara får ytor som nu Umeå simhall har och varför inte ett nytt bad ska få ytor att växa på, självklart för andra badhus/simhallar i Umeå och riktlinjer hos Svenska simförbundet.

I alla fall svarar/reagerar inte politikerna på när jag  i debatt, via e-post, på blogg och i kommentarer tar upp dessa frågor. Ja, i vissa fall, tas inte heller en fråga i en kommentar in på politikern blogg.

Idag har VK reportage om kommunalrådet Lennart Holmlunds (S) utspel om att bojkotta medier. Detta får mothugg av andra politiker som Tamara Spiric (V), Britt-Marie Lövgren (FP) och Anders Ågren (M).

Men sådan bolkott finns redan i insändare och sociala medier gentemot allmänheten, både undertecknad som insatt i bad- och simfrågan och andra som skriver, se ovan icke-svar och tigande.

Politikernas skyldighet att ge svar handlar väl inte bara om gentemot journalister utan också mot de som gett politikerna deras uppdrag, de som de ska företräda, invånarna i deras kommun?

Så det måste inte bara vara medierna som kan kräva svar utan även vi andra. T ex när jag på olika sätt och nu här i min blogg om Umeås Bästa vlll veta följande av Holmlund, Spiric, Lövgren, Ågren, m fl umepolitiker:

Vad anser ni Nannakvarteret vara värt vid öppen budgivning?

Vad kan andra tomter för bad- och simanläggning kosta?

Vill ni räkna in detta i kostnadsbilden av ett Nannabad? Om ej, varför?

Tror ni ordinarie bussar kan ersätta hyrda bussar för skolbaden i Umeå?

Känner ni till att ett Nannabads ytor är ungefär det som finns i Umeå simhall?

Anser ni det viktigt att en bad- och simanläggning ska ha utrymme för att växa?

Svara gärna på era bloggar så att alla som vill kan läsa svaren. Då kan vi se om ni vill ha Umeås Bästa badpolitik eller om det blir fortsatt tigande/bojkott av allmänhetens frågor med risk för sämsta och dyraste bad- och simlösningen i Umeå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.