Umeås Bästa simattraktion är simkanal som blir unik i världen med simmovation

Umeås Bästa simattraktion är simkanal som blir unik i världen. Nedan simarena är som en friidrottsarena med löpning. Här simmar man bredvid, efter och förbi varandra utan att krocka som riskeras i simhallar med banor och linor.

I mitten är en simbassäng för simundervisning och simlek samt en djupbassäng för vattengympa och simhopp. En vattensrutschkana är på gång med en sväng utanför huset. Bilden är beskuren och det finns bollhallar ihop och intill finns utemiljö avkoppling och solande samt plats fler idrottsarenor.

Denna bad- och simanläggning blir världsunik om simkanalen får strömmande vatten (är inte i denna) för simringar/flottar att sitta på, sim- och springsimräning i med- och motsim, älvsimkänsla för motionärer och snabbare siminlärning mha strömning som hjälp.

Det var detta sistnämnda, lättare att lära sig simma, som jag uppfann simkanalidén med strömmande vatten, en "simmovation", kring en 50×25-metersbassäng och presenterade hösten 2008 tack vare innovationsmedel här i Umeå, se andra bilden.

Detta kan fås i Umeå om ansvariga beslutsfattare, näringsliv och allmänheten vill att Umeå ska ha det BÄSTA i bad- och simsatsningar med utvecklingsmöjligheter. Inte det SÄMSTA som nu på trång, miljöbesvärlig och outveckingsbar plats på Nannakvarteret mitt i centrum. Dyrt dessutom med den värdefulla tomten för annat.

Umeås Bästa (och billigare) läge för denna simkanalidé är campus vid IKSU:s simhall och näst bästa vid Umelagun på Nydalaområdet. Så med politisk vilja och besök av nedan simkanalverklighet samt studie av strömmande vattens plusvärden, har Umeå en chans att bli världsunik inom bad/simning.

OBS! Det är olika skalor på bilderna, simkanalen nedan är på 100 m och i min idé 200 m.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.