Umeå Bästa Bad-P-alats är Nannabad i skugga med P-utsikt/avgasmoln – en skam för Umeå.

Umeå Bästa Bad-P-alats är Nannabad i skugga med P-utsikt och avgasmoln, som är en skam för Umeå. Det är i korthet vad som blir när Umeå kommuns badbolag planerar för Nannabad med äventyrsdel och 50-metersbassäng.

Se nedan illustrationer där de privata aktörerna Lerstenen, m fl har sitt förslag t v. Där vätter 50:a mot öster och hamnar i skugga liksom äventyrsdelen skuggas av Mimerskolan. Det var illa nog och borde inte godkännas för byggnadslov då bad ska ha utsikt inifrån och synas på håll utifrån, vilket ju var argument för bad på kajen.

MEN när det kommunala badbolaget tog över så minskade först äventyrsdelens ytor liksom 50:an förlorade två viktiga banor, från 10 till 8, allt för att ett P-hus skulle inrymmas. (Så nu är detta knappt större än över 40 år gamla Umeå simhall!) Och enligt uppgifter är det samma ritningsförslag som badbolaget nu ska granska.

VAD VÄRRE är, är att Umeå kommun behåller skugga för bad/simning och än mer genom 50:an och äventyrsdelen mot NORR. Men det är inte slut med det, 50:an hade för de privata förslaget tre sidor med fönster rakt in, gator, trafik ochi väggar, illa nog.

MEN se hur det blir nu, bara en kortsida utåt medan 50:ans två andra sidor kapslas in där långsidan får P-husets vägg som granne. Bör inte godkännas för bygglov.

DOCK, det är inte slut med detta, se hur äventyrsdelen hamnar med utsikt in i P-huset Nanna och, särskilt vintertid, med avgasmoln att se ut emot, i NORRLÄGE.

Tidigare under Nannabadplaneringen lyftes det arkitektoniska fram och t o m så att bassängerna åkte upp i huset med lite mer utsikt. Nu har kommunpolitikerna i Umeå struntat i allt detta och är beredd att gömma undan "badpalatset" (från 2014-ansökan) och lägga det i skugga med P-utsikt och avgasmoln. Bad-P-alats?

Och precis när Arkitekthögskolan byggts och lovordas! Cynism är bara förnamnet. SKANDAL blir efternamnet och eftermälet. Samt en skam för Umeå!

(Men fasaden för P-huset mot ÖK måste vara tilltalande enligt Byggnadsnämnden, se blogg igår, så bilar betyder således mer än badande/simmande i Umeå.)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.