Umeås Bästa Campus Simarena på UBBI-bord och ett Tänknikens Hus på Nanna

Umeås Bästa Campus Simarena på UBBI-bord med S-kommunalråd och UmU-rektor, en verkiighet som nu kan bli möjlig, se nedan bilder från möte kring samverkan mellan Umeå kommun och Umeå universitet. Och som också kan ge världens första "Tänknikens Hus", (Thinknology House).

Ökat samarbete för hållbar stadsutveckling passar ju bra in för att skapa Umeå nya bad- och simanläggning på campus vid IKSU Sportcenter, precis som gjordes i samarbete för friidrottsarenan där och då med förra universitetsrektorn Göran Sandberg.

För det är som bekant ohållbart (se mer i gårdagens blogg) med ett utvecklingsbehövande Bad mitt i trångt centrum på Nannakvarteret som spär på luftmiljöproblemen och har ytterst lite stöd från umeborna och inte är smsporternas önskeläge. Samt är mer hållbar stadsutveckling att kommunen och universitet skapar något annat gemensamt nytt och framsynt i Umeås centrum.

Kanske ett "Tänknikens Hus" där idéer/innovationer som mer är "mjuka" uppfinningar än "hårda" dito och oftare leder till nya tjänster än vanliga produkter. Där även kulturinnovationer kan uppmärksammas, bra med tanke på 2014-året. 

Därför känns det extra roligt för mig om en sådan Campus Simarena och tänknikhus diskuteras av Lennart Holmlund och Lena Gustafsson kring mitt UBBI-bord Trio med en unik, mönsterskyddad, form från 1995 med inbuktningar och som kan pusslas ihop. Det finns flera på Universum vid Aula Nordica där detta möte hölls.
 
Och i Umeå kommun finns några exemplar av min bok Sociala Uppfinningar är ITiden från 2001 för politiker att läsa då, liksom att universitetet genom sina innovationsinstitutioner har många exempel på idéer som lett till nya spännande tjänsteföretag.
 
Så här kan Umeå bli en föregångare med ett Tänknikens Hus på idealläge mitt i stan nära bussar, kommers, kultur och nöjen. Tänk vilken fantastisk ny mötesplats detta då ger mitt i stan, nära bussar, kommers, kultur och nöjen!!! 
 
Liksom att Campus/IKSU i Umeå blir en än större mötesplats för allt fler idrotts- och motionsutövare med en SIMARENA med 50-metersbassäng och "simmovationer" som attraherar alla åldrar.

Bilderna kommer från Umeå kommuns hemsida, www.umea.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.