Umeå Bästa är ej badhusbeslut på Nanna utan ekonomi och ritning

Umeå Bästa är ej badhusbeslut på Nanna utan ekonomi och ritning. För i nedan artikel i VK den 10 april i år står att det snart är dags för en ny presentation, där bl a svar skulle ges om utseendet, storleken, byggkostnaden och driftskostnaden.

Men det "bidde inget" snart svar om vilken "badkostym" som planeras. Det visade sig vara kvar det förminskade äventyrsbadet och krympta 50:an Umeå kommun låtit rita fram efter man tog av Lerstenen, m fl bad- och simuppdraget senhösten 2011.

I stället beslöts om ett kommunalt badbolag som i somras gick ut med projekteringsförfrågan och där allt tidigare, krympta, var underlag. Nu är detta igång med nya privata aktörer. Men än inget om kostnader, inte investering, inte drift, inte bidrag till föreningar, inte priser till allmänheten, inte beräkning av besökande…

Dvs ingenting har följts vad som sades i VK-artikeln. Och Umeås kommunledning samt nu Umeå Badbolag med styrelse säger inget om ekonomi och marknadsförutsättningar, självklart annars när man planerar annat och som Badutredningen noggrant studerade och presenterade 2006.

Med ett badaktiebolag är de enskilda ledamöterna personligt tillsatta och det minsta man nu kan begära är att dessa ger svar på ekonomin, vad tror dessa, vad vet dessa och vad vill dessa här.

Lennart Holmlund, Marie-Louise Rönnmark, Christer Lindvall, Lasse Jacobson, Anders Ågren, Britt-Marie Lövgren och Mattias Larsson, kom med svar här, förslagsvis på era bloggar så kan många enkelt läsa vad ni tror, vet och vill med badekonomin på Nannakvarteret!

Eller går hela denna planering på löpande räkning, kosta vad det kosta vill?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.