Umeås Bästa Bad är Ö-viks Paradiset (56 min – Botniabanan) – Umeå Bästa Sim är på Campus

Umeås Bästa Bad är Ö-viks Paradiset (56 min – Botniabanan) och Umeås Bästa Sim är på Campus/IKSU.

Paradiset – närmare än du tror. Attraktioner för bus och 1200 kvm SPA för mys.

Normal
0

21

false
false
false

SV
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-language:JA;}

Paradiset är ett av Sveriges bästa upplevelsebad, och ett himmelrike för dig, vare sig du vill ha skoj, motionera eller njuta en stund. För unga och alla med barnasinnet kvar väntar bl.a. landets längsta vattenrutschbana Magic Eye. De yngsta har sin egen söderhavsö, och vill du koppla av löser du entré till vårt fantastiska SPA. Paradiset ligger mitt i Örnsköldsvik med Paradisgaraget strax intill. Välkommen till oss!

Detta kan läsas på hemsidan och nu med en lockande illustration

Detta kan inte fås i ett Nannabad i Umeå på trång plats på grusplanen vid Mimerskolan omgvivet av traifk, trafik, trafik och trafik på Skolgatan, ÖK, Nygatan och P-huset Nanna. Och därmed outvedklingsbar pga instängdheten. Även där vinner Ö-viks Paradiset som växt enl. nedan.

1971  Öppnade Sim- och Sporthallen ca 6 500 kvm 

1992  Paradisbadet, tillbyggnad ca 3 500 kvm 

1996  Nytt gym, ombyggnad av tidigare bowlinghall 

2002  Gymmet övergår i privat regi 

         Carolinas Spa & Hälsocenter öppnar i våra lokaler

2004  Magic Eye,180 m lång vattenrutschbana. 

2005  Utbyggd relaxavdelning, turistbyrå och behandlingar ca 2 000 kvm 

2006  Ny entré och reception 

2007  Relaxavdelningen utökas med en Kelo Sauna och en ny restaurang 

2009  Gymmet moderniseras och byggs till 

2010  Relaxavdelningen byggs till med ca 300 kvm och ny behandlings- 

          avdelning 

2010  Anläggningen byter namn till Paradiset — bad, spa, wellness

         nu med 1 200 kvm Spa 

Och  2013 kan besökarna mötas av en ny åkattraktion, utöver nuvarande Magic Eye, Lek & Plask, Lilla Söderhavet, Lilla banan, Snabba rutschbanan, Vildfors, Vattenpist och Vattenjet massage.

Detta fås inte i lite Nannabad med 1/4 yta av Paradiset och inte heller fås följande som Paradiset ger i sitt SPA:

Ljuvliga dofter, behaglig värme, förtrollande smaker…vi hälsar Dig varmt välkommen till Paradiset SPA och en stund bortom stress och jäkt. Ett besök hos oss ger en underbar upplevelse för både kropp och själ. I en svagt upplyst miljö erbjuder vi Aufgussittningar med teman från när och fjärran, upplevelseduschar, landets största timmerbastu, bubbelpool, vilrum, tao sensa, green room, saltgrotta, meditation och en rad andra rogivande aktiviteter.

Invändigt är  Paradiset överlägset "storebror" Umeå på badfronten. Och även utvändigt på badparadiset syns vid omkring vid E4:an och Botniabanan ut mot hoppbacken i soligt söderläge. I Umeå vill det kommunala badbolagets styrelse på uppdrag av samma personer i politiken, gömma undan ett Nannabad mot väggar, trafik, väggar och trafik i skuggigt norrläge (bör egentligen inte kunna ges bygglov av bara den orsaken).

Men så här går det när Umeås politiker ville tränga ihop bad och simning med kommers och nöjen i tron på lockelse med privata aktörer. Allt sprack som förväntat av många. Men inte med slutsatsen av fel i grunden Utan i stället grundades Umeå badbolag som på dåliga grunder snart gått på grund med sin planering här.

Så att Paradiset senare kan se fram emot fler Umeåbesökare med nya attraktioner. Och kanske få en del att bosätta sig i "paradisstaden" 56 minuter söderut (blev flera intresserade enl reportaget i VK idag om boende i Ö-vik). 

Det motsatta, locka Ö-viksbor till Umeå, fås inte med ett NannaäventyrsBAD utan i en SIMsatsning med Simmovationer och Sveriges bästa 50×25-metersbassäng i idrottsområde som Campus/IKSU, både i att pendla emellan i bad- resp simbesökande och bosättning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.