Umeås Bästa för 50:a – Concept 25/21 utbyggt till 50×25 – vid utemiljö på campus/IKSU?

Umeås Bästa för 50:a, kan det vara Concept 25/21 utbyggt till 50×25 m vid utemiljö, Nolia, Nydala, Umeå simhall eller Campus/IKSU? Den frågan kan få svar om Umeå kommuns politiker i allmänhet och Umeå Badbolag AB:s i synnerhet läser denna blogg och nedan nyheter för svensk simning.

På hemsidan http://swimsystems.se kan man läsa om ett nystartat företag Swim Systems Scandinavia AB med en av Sveriges mest framstånde simledare/speaker, mm Bosse Hultén (och med den populära simhemsidan www.simma.nu).

Så här står det bl a

Concept 25/21 – har skrivit de första kontrakten i Holland och Ryssland. Åtta olika länder finns just nu på intresselistan och nu är turen kommen till Sverige. Längre ner står det:

…dessa Conceptlösningar kan byggas ut till 50 meters bassänger, moduler för hopp och undervisning eller kanske med en "torr" idrottshall som modul-komplement. Välkomna att känna på framtidens simhall. Mer vattenyta till folket – helt enkelt!

Här är en bild på en sådan simhall och detta kan Umeå få om Umeås politiker nu inser att tiden sedan 2007 när Nannabeslutet togs, har sprungit ifrån "Badpalatset" (ur 2014-ansökan) mitt i stan. Idag planeras simhallar bättre och mer ekonomiskt. Borås Simarena med 50×25:a och undervisningsbassäng gick under 60 mkr och ovan "Concept"-lösningar siktar också på humana priser.

Notera även modulbyggandet, dvs man kan bygga i etapper och utveckla ifall det finns en utemiljö att tillgå. Det är precis det Svenska simförbundet säger på sin simarenahemsida, www.simarena.se, markerar för den bästa simanläggningen. Också det är nytt sedan beslutet 2007.

Så medan det i Europa och i Sverige pågår en utveckling mot smartare och utvecklande simarenor till bättre priser än gårdagens traditionella koncept med äventyrsbad och simbassänger som inkräktar på varandra, sitter Umeå, än så länge, kvar i det förgångna för bad/simning.

Umeå Badbolag AB borde egentligen omvandlas till ett Umeå SImbolag AB, USAB, med repr från politiken, näringslivet och simsporterna med syfte att skapa den främsta simarenan i Sverige här.

Den fås de genom att följa Svenska simförbundets riktlinjer, studera Borås Simarena, läsa in sig på nya Swim Systems Concept-lösningar och gärna ta del av det jag arbetat fram med "simmovationer" för en Campus Simarena, t ex en simkanal om 100 m med strömmande vatten för bättre siminlärning.

Och kan Umeå kommun snabbt ändra sig om Scharinska villan, korvvagnar och i fråga om olämpliga personlighetstester, ska det väl gå i ett hundratalsmiljoners-projekt som en ny bad- och simanläggning, när verkligheten blir tydlig även här.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.