Umeås Bästa för bad/simning är åtskilda delar nära omkl, inte tvärtom som i badbolagets skiss, se bilderna här

Umeås Bästa för bad/simning är åtskilda delar nära omkl, inte tvärtom som i badbolagets skiss, se bilderna här. I Umeå kommuns badutredning 2005 och slutrapporten 2006 markererar den anlitade konsulten tydligt att både äventyrsdel och simdel ska ha nära till omklädning/dusch för att minimera gångavstånden.

Och inte att de olika aktiviteterna ska störa varandra, varken innehållsmässigt eller för nyttjarna av bad resp simning. Detta är egentligen så självklart för badhus/simhallar och i andra byggnader där det kommer olika kunder/nyttjare. Men i Umeå badbolag gäller inte detta då man godkänt nuvarande konsults skisser.

Nedan bildcollage har badbolagets skiss nere t h där de långa avstånden och den störande planlösningen/utformningen syns. Det svarta strecket visar dessa båda nackdelar som ger besvär för alla oavsett syfte med besöket.

Nere t v är Badutredningens förslag på Nannakvarteret som utredningen sa nej till pga kommunikationsproblem genom litenheten för alla behov som fanns. Uppe t v är ett Noliaförslag, vid nuvarande entré, och uppe t h ett annat Nolialäge, vid Vännäsvägen eller i annan placering, t ex kajen. (De två sista har 25-metersbassäng här, men utrymme finns för utbyggnad för detta)

En ska bort som det heter. Det blir Umeå kommuns nuvarande skiss p g a sämre i innehållslösning samt med läge politikerna för snart sex år sedan underkände. För inte ska vi umebor och besökare acceptera att få det sämsta av det som utretts för våra skattepengar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.