Umeås Bästa barnsatsning är INTE vägg-i-vägg med hotell/fest, systembolag/fest och barer/fest som Nannabad blir, inringad av avgaser/pest

Umeås Bästa barnsatsning är INTE vägg-i-vägg med hotell/fest, systembolag/fest och barer/fest som Nannabad blir, inringad av avgaser/pest!

Någon gång måste väl en BADPLACERING nå botten med för småbarn, förskolebarn och skolbarn redan olämplig och riskfylld miljö mitt i trafiktäta och än mer fordonsbelarmade område som Nannakvarteret!!

Äldre ungdomar, studenter och vuxna, Ja, det blir toppen med musik, aktiviteter, barer, fester, mm med "Scharinska"-utveckling i Vasaskolan (föreslog själv i samband med turerna kring Scharinska villans musikframtid just tomma skolor i stan för den satsningen).

Nu kommer allt detta på "rätt" sida om ÖK för att liva upp stan och extra bra just åt Norrlandsoperahållet av stan.

Men i stället blir det än mer "orätt" plats för Badhus/Simhall som en barn- och ungdomsgård med tusentals av den yngsta generationen varje vecka, från morgon till kväll samt helger.

Bygglov för stort hotell med restauranger, barliv och fester samt musikhus med fester, barliv och restauranger, även på utemiljön bredvid, med närmaste granne som förskola och skola, kan rimligen, med sunda-förnuft-politiker, inte godkännas (inte ens få komma upp på dagordningen genom avvisande av kloka tjänstemän).

Och då ska inte heller byggnadslov ens få föreslås av ett kommunalt badbolag (med dess politiker), än mindre godkännas för att placera detta, alla kategorier, största "BAD-OCH-SIMDAGIS/FRITIDS" intill just hotell, systembolag och musikfesthus!

Vilket parti i Umeå blir först med den insikten?

Kristdemokraterna som barnfamiljevärnande och med förra gruppledaren Anders Sellström som inte tyckte Nannabadläget var det bästa, men ville köra detta förslag "i botten" innan än ändring samt nuvarande gruppledare Veonica Kerr som utmanade Nannabadplanerna i fullmäktigeinterpellation för ett år sedan?

Centerpartiet med gruppledaren Mattias Larsson som tidigare miljöpolitiker och ofta tvekat kring Nannaläge som bra och som skolförälder nära till barns problematik i besvärliga stadsmiljöer?

Vänsterpartiet med Trafiknämndens ordförande Lasse Jacobson med ansvar för trafik, gator, mm och dess framkomlighet/säkerhet samt erfaren av barnplanering genom aktiv i Umeå Dagisförening förr?

Socialdemokraterna med 2014-pådrivaren Marie-Louise Rönnmark, som själv inte haft centrumläge för bad/simning som bästaalternativ (Öbackaområdet i stället) och nog inte vill att kulturhuvudstadsbesökarna ska skaka huvudet åt denna allt mer barnovänliga och riskfyllda bad- och simplacering mitt i stan?

Folkpartiet med vice ordföranden i För- och grundskolenämnden Peter Sedlacek som med sitt idrottskunnande och nu kombinationserfarenhet av barn och sport bäst kan se helheten och framtiden?

Moderaterna där Umeås mesta idrottspolitiker Lennart Johansson klart sa "katastrof" tidigare om Nannabadplaceringen och det inte blir mindre katastrofalt i framtiden.

Miljlöpartiet och Arbetarpartiet behöver jag inte nämna någon person här, då dessa partier hela tiden motsatt sig denna placering för en ny bad- och simanläggning i Umeå, och nu får "vatten på sin kvarn" med utvecklingen i city av Umeå.

Så nu blir det intressant att se vilket fler parti som förstår att man är ute "på djupt vatten" med Nannabad och vill komma "upp till ytan" och (in)ser denna olämpliga bad- och simplacering.

Och i stället får badande/simmande utvecklas på campus och ge Umeå än mer Sveriges främsta idrottshalls- och uteidrottsläge i Sverige.

Nannatomten då? Ja, t ex ny Norrlandsopera och där NO! är, passar KFUM:s önskade allaktivitetshus idealiskt in bredvid nya Musikens "Scharinska" i fd Vasaskolan.

Vilken integration av åldrar, människor, musik och kultur i dessa näraliggande kvarter (med P-hus som slipper konkurrera ned badbilar då)!

Bilden nedan med tät biltrafik, cyklist som chansar och förälder med barn som skyndar sig vid ÖK-övergången intill Nannakvarteret får illustrera denna nu alltmer omöjliga plats för barn och unga. Men möjlig för så mycket annat och andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.