Umeås Bästa bad/sim-läge är inte mitt-i-city utan bäst är som i Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund och Gävle

Umeås Bästa bad/sim-läge är inte mitt-i-city utan bäst är som i Örnsköldsvik, Sundsvall, Östersund och Gävle. Se bilderna här nedan: 

1. Paradiset i Ö-vik, uppe t v, som växt till ett av Sveriges främsta äventyrs/upplevelsebad och kan utvecklas än mer.

2. Himlabadet i Sundsvall, uppe t h, med en ute-50:a intill, skogsområde nära till och bredvid Mitthögskolan.

3. Storsjöbadet i Östersund, nere t v, som också byggts ut och har camping bredvid liksom travbanan och campus.

4. Fjärran Höjderbadet i Gävle, nere t h, i fritidsområde med 50-metersbassäng och på avstånd från centrum som Umeå simhall idag.

Nannatomten i Umeå är tvärtemot inklämt mellan växande trafikflöden och P-hus vid sidan och ovanpå samt luftmiljö som blir allt sämre.

Som synes har alla utom Umeå bad- och simutvecklingsmöjligheter, trygga in- och utfarter samt nära till stora kommunikationsleder, E4:an för Gävle och Ö-vik samt E 14 för Östersund och Sundsvall. Och i takt med utbyggnationer där, halkar Umeå med inklämt Nannabad allt mer efter i kvantitet och kvalitet.

Men på Nolia, I 20, Gammlia, och campus/IKSU har Umeå tomtlägen i klass med Ö-vik, Sundsvall, Östersund och Gävle. Och ska man ta ut det bästa ur de senares placeringar så blir campusområdet i Umeå det som ger flest fördelar.

Studerar man städer i övriga Sverige är det samma resultat, ingen placerar nya badhus/simhallar/simarenor så trångt, så trafikbesvärligt och så outvecklingsmöjligt som just Umeå.

Detta blir en av anledningarna till att Nannabadprojektet i Umeå badbolags regi kommer att "gå i graven" som förra badplanerna, Aktivariet, på samma kvarter gjorde år 2000.

I kommande bloggar ska jag visa på andra omständigheter som tvingar Nannabad till stopp och avveckling, t ex hur avtalet i badprospektet medför omöjligheter för badbolaget samt hur föräldrar och politiskt berörda inte kommer att låta barn ta sig till ett bad i Umeås trafikfarligaste del av centrala stan.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.