Umeås Bästa ”simmovation” kan bli en simkanal med strömmande vatten – innovativt och roligare för motion, undervisning, elit och lek!

Umeås Bästa "simmovation" kan bli en simkanal med strömmande vatten – innovativt och roligare för motion, undervisning, elit och lek!

Simkanalens möjligheter är många. Här är fyra huvudändamål för att attrahera mera: motionssim, undervisningssim, elitsim och leksim. Se här från gårdagens fyra figurer ihop, nu var för sig. Och tänk och känn efter om hur det kan vara att simma, bada och leka här.

Motionssimning 0-ströms/O-ströms som i skidspår bredvid och efter varandra, inga krockar samt möjlighet att simma om på ett smidigt sätt, spar utrymme och fler ryms än cirkelsimmande i traditionella bassänger.

Undervisningssimning i medström där simläraren kan följa på bassängkanten eller på avsatsen i mitten, eller kan simlärare vara i vardera ändan på simkanalen.

Elitsimning i motström, som ger extra styrketräning i vatten, även medströms för att få fartkänsla, kanske också tävlingar i med- och motströms, bara det något nytt för simsporten att locka med. För alla andra idrotter är vattenlöpning bra alternativ träning och i rehabsyfte är vattenträning värdefullt, allt från elitidrottaren till motionären.

Leksimning medströms med flottar, i ringar, etc som i äventyrsbad, och genom höj- och sänkbar botten kan ge vågor i strömmen och göra flyt(t)andet i vattnet roligare och mer lockande.

SIMSÄKERHET MED SIMKANAL

Simmande i med- och motström samt i vågor ger träning för verkliga situationer och ökar simsäkerheten. Bara det gör simkanalen extra intressant för kommuner och andra aktörer som planerar/bygger badhus/simhallar/simarenor.

Välkommen med synpunkter och om intresse för medverkan/utveckling!

(Även från Umeå kommun, t ex Umeå Fritid?)

Upphovsman för dessa simkanalidér står undertecknad, Urban Bengtson och Mats Edvardsson (båda Umeå) har illustrerat.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.