Umeås Bästa Bad fås inte av vilseledande, felaktig och otillräcklig information, här i uppdaterad blogg

Umeås Bästa Bad fås inte av vilseledande, felaktig och otillräckllig information, se kommentar på vk.se idag om Nannabad tidigare klart. Här nu uppdaterat igen då VK nu ändrat nätbilden, se längre ner.

Här är den felaktiga som var från tidigare förslag, men sedan ändrats i badhusbolagets förslag.

 
Nu har webbsidan på VK rättat till så det är badhusbolagets bild som visas här medan. Men även här strosar folk omkring som om det vore en söndagmorgon på sommaren.
TVÄRTEMOT VAD KOMMUNEN VARNAR FÖR
 
Trafiken borta ur skisser/bilder är tvärtemot vad Gator och parker i Umeå kommun varnar för i detaljplanen för kvarteret intill om trafikalstrande anläggningar som i praktiken sätter stopp för dessa Nannabadplaner. 
 
Därför är det viktigt, nödvändigt och politiskt? självklart att det finns fullödiga trafikbeskrivningar av miljön kring ett Nannabad inför en eventuell (bäst vore att nu avstyra innan det blir vida spritt hur trafikfarligt, särskilt för barn/ungdomar, Umeå som annars klokt satsande barnstda ju är) byggnadslovsprövning.
 
Som t ex av denna variant.
 
 
Konsulterna räknar  med kortare byggtid nu. Men konsulter brukar i sådana fall utgå från ideallägen (och ska så, annars får de svårare att få uppdrag igen). Verkligheten förskjuter allt och har så gjort även här.
 
På min blogg tidigare idag finns att läsa om sådana verkligheter och som beskrivs i kommunhandlingar som är offentliga, bl a riskerna för enkelriktad ÖK i framtiden, byggupplag som proppar igen kring Nannakvarteret under två års byggande samt överklagningar från närboende, m fl, som lär komma.
 
EKONOMISK PLAN
 
Det vore också dags för det viktigaste, en tydlig och väl dokumenterad ekonomisk plan, sådan har i omgångar utlovats, och denna ska väl redovisas innan något lämnas in för byggnadslov?!. Så är det ju för andra kommunsatsningar. 
 
Och det måste väl finnas någon smärtgräns ekonomiskt för Umeås politiker. Kom ihåg att det är "bara" 275 mkr från Badutredningen 2006 och med hela kvarteret då, som egentligen är diskuterat och beslutat om i kommunfullmäktige hittills.
 
Nu sägs 400 + 50, men det var innan ökade ytor och utan trafik- och byggproblemkostnader redovisade. Så den ekonomiska plan måste komma snart.
 
Därför dags för Umeås politiker att öppna korten här och göra byggplaner i rätt ordning, budget och ekonomi först, ritningar till beskådande och för allmänheten att ta del av ger synpunkter på och det innan man skickar in för bygglov!
 
Bäst-före-datum för Nannabadplanerna
 
Av döma av de kommentarer som tidigare varit så fort något informerats om kring Nannabadplanerna, nu i över sex år!, har motståndet växt mot den illa valda placeringen. Någon gång  borde väl ett bäst-före-datum finnas på även en "anrättning" som "tillagas" av politiker? Om detta handlar morgondagens blogg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.