Umeås Bästa Bad fås inte av vilseledande, felaktig och otillräckllig information, se kommentar på vk.se idag om Nannabad tidigare klart.

Umeås Bästa Bad fås inte av vilseledande, felaktig och otillräckllig information, se kommentar på vk.se idag om Nannabad tidigare klart.

Och här nedan är denna kommentar med illustration av de problem som inte redovisar inför ett bygglovsinlämnade.

 Men i VK idag, i papperstidning som på nätet är nedan bild införd.

Vad är detta för bild? På Umeå Badhusbolags hemsida är en helt annan. Och den arkitektfirma som anges stämmer inte med den badbolaget anlitar. VK bör inte vilseleda på detta sätt.

Se också människorna som strosar omkring som om det inte finns några bilar eller bussar runt om Nannakvarteret!! 
 
TVÄRTEMOT VAD KOMMUNEN VARNAR FÖR
 
Det är tvärtemot vad Gator och parker i Umeå kommun varnar för i detaljplanen för kvarteret intill om trafikalstrande anläggningar som i praktiken sätter stopp för dessa Nannabadplaner.
 
Konsulterna räknar  med kortare byggtid nu. Men konsulter brukar i sådana fall utgå från ideallägen (och ska så, annars får de svårare att få uppdrag igen). Verkligheten förskjuter allt och har så gjort även här.
 
finns att läsa om sådana verkligheter och som beskrivs i kommunhandlingar som är offentliga, bl a riskerna för enkelriktad ÖK i framtiden, byggupplag som proppar igen kring Nannakvarteret under två års byggande samt överklagningar från närboende, m fl, som lär komma.
 
VISAS FÖR ALLMÄNHETEN?
 
På badbolagets hemsida finns bara skisserna från i november, med bygglovshandlingar nu ska väl dessa uppdateras och visas för allmänheten? Det talades ju i höstas så vitt och brett om öppenhet. 

Där står f ö två uppgifter om badbygge klart, våren 2015 och slutet på 2015. Och i VK idag om att det sagts sommaren 2015. Vore därför bra med en tydlig tidsplan. 

Det vore också dags för det viktigaste, en tydlig och väl dokumenterad ekonomisk plan, sådan har i omgångar utlovats, och denna ska väl redovisas innan något lämnas in för byggnadslov?!. Så är det ju för andra kommunsatsningar. 
 
400 MKR HÅLLER INTE LÄNGRE
 
Nuvarande 400 mkr + 50 mkr kanske inte håller längre, det har tillkommit ytor och önskemål och byggproblemen kostar också. 
 
Minns att Sundsvalls Himlabadet på halva ytan av Nannabad budgeterades för 200 mkr och det blev 400 mkr. Översatt till Umeå ger det 600 mkr och då är inte alternativintäkten på kanske uppåt 100 mkr för Nannatomten, inräknad, när man kan bygga för bråkdelen på andra platser, och bättre sådana för bad/simning.
 
EKONOMISK SMÄRTGRÄNS
 
Och det måste väl finnas någon smärtgräns ekonomiskt för Umeås politiker. Kom ihåg att det är "bara" 275 mkr från Badutredningen 2006 och med hela kvarteret då, som egentligen är diskuterat och beslutat om i kommunfullmäktige hittills.
 
Så dags för Umeås politiker att öppna korten här och göra byggplaner i rätt ordning, budget och ekonomi först, ritningar till beskådande och för allmänheten att ta del av ger synpunkter på och det innan man skickar in för bygglov!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.