Umeås Bästa öppettider på IKSU och med campus utemiljö överlägset Nannalägets konkursrisker i ”Ebberöds Bad” med trafikkaos!

Umeås Bästa öppettider på IKSU och med campus utemiljö överlägset Nannalägets konkursrisker i "Ebberöds Bad" med trafikkaos!

Not. Ebberöds bank har fått betydelsen av välmenande och illa skötta affärer efter ett danskt folklustspel. (Enl. Nationalencyklopedin)

Nedan är bara en vink om de P-problem som förvänats för ett Nannabad. 26 platser kvar vid 14-tiden en fredag och fullt på grusplanen. Bilar som stannar för att hämta/lämna bad/sim-besökare (särskilt barn/ungdomar) och ej med i konsultunderlag. Som ger ett trafikkaos, se figuren. Och inte får utredas pga en 65-årig detaljplan, från 1948 (och den trafiken då!)!

PÅ CAMPUS VID IKSU SPORTCENTER BLIR ALLT BÄTTRE! SE HÄR!

Umeås Bästa badöppettider har IKSU Sportcenter i Umeå och som aldrig ett Nannabad kan få, vilket i längden ger ett underläge i konkurrens och som riskerar konkurs. IKSU har 102 tim/vecka för bad/simning och Medley 80, eller 27,5 % mer bassängtid på campus. Och än mer öppet för gym och annat.

OBJUDNA GÄSTER OCH STEG MOT KONKURSMÄSSIGT NANNABAD

Så mycket mer än 80 tim/vecka kan inte ett Nannabad få, dels för att besökarna inte är "nattugglor" som studenter och inte har annat utbud som motiverar personal sent, dels för att mitt i stan med växande krogliv och annat för kvällsbesök ger risk för objudna Nannagäster sent.

I sin tur påverkar det även besökandet, särskilt för föräldrar att låta barnen bada/simma på kvällen, dvs ytterligare ett steg mot "konkursmässigt" Nannabad.

Ovan är interiören i 25:an i IKSU:s simhall med ljus in och utsikt ut, vilket inte ett Nannabad får, instängt i trafik runt om och instängd äventyrsdel. Samt risk för instängt av mörklagda/avskärmade fönster vid gator i stan med ej önskat betittande utifrån. Också det besökshämmande.

IKSU MED FÖRÄLDRA/BARN-AKTIVITETER OCH FLER BESÖKARE

Nedan är också något ett Nannabad inte kan erbjuda, föräldra/barn-gympa på IKSU liksom andra pappa/mamma/barn-aktiviteter i andra verksamheter och allt mer i takt med fler sporter på campus. Något som stärker attraktionen och ökar besökandet där. Plus när barnen blir stora noga att bada/simma/gymma/träna och då väljer IKSU.

ÖPPEN OCH LJUS OCH EN INTERNATIONELL AKTIVITETSGALLERIA

Och efter aktiviteterna finns cafeteria för fika och mat tillsammans i en öppen och ljus miljö. Där alla möjliga idrottare och motionärer möts, barn och vuxna över generationsgränser, liksom landsgränser, särskilt genom studenterna. En verklig internationell och integrerande aktivitetsgalleria utan like i Umeå, idag och i morgon!

SIMARENA MED UTVECKLING PÅ CAMPUS – INTE I CENTRUMBAD

Här ovan t v om nuvarande IKSU-byggnad med simhall ryms en Simarena med utvecklingsmöjligheter samt utemiljö för solande, avkoppling, träningsläger och vid tävlingar få utrymme och luft mellan simpassen.

Något som inte går i ett centrumplacerat bad och därmed lockar färre besökare, läger och tävlingar så att det försämrar än mer ekonomiskt för ett Nannabads drift. Samt att fina sommardagar blir ett badhus utan utemiljö rätt öde och då än dyrare i drift.

UTVECKLINGS/UTE-MILJÖER OCH KANSKE UTEBASSÄNG SENARE

Här syns hur en ny Simarena kan ha olika placeringar på campus. I mitten som tillbyggnad norr om IKSU-hallarna. T v, åt väster vid grönområdet. T h, åt öster och nära friidrottsarenan.

Alla med utvecklings/ute-miljöer, viktigt för ett växande Umeå, både i befolkning och besökande. Kanske t o m en utesimbassäng senare.

JÄMFÖR OVAN FÖR SIMARENA PÅ CAMPUS MED DET UMEÅ KOMMUN PLANERAR PÅ NANNAKVARTERET OCH MED TRAFIKPROBLEM SOM FÖRSVÅRAR TILLGÄNGLIGHET OCH EKONOMI.

SOM GÖR ATT HISTORIEN KAN UPPREPA SIG MED BADSATSNING PÅ KV. NANNA FÖR 13 ÅR SEDAN PGA EKONOMIPROBLEM.

NANNABADKONKURS REDAN PÅ PAPPERET I "EBBERÖDS BAD".

Och historien upprepar sig, än en gång, se under nedan VK:s framlidna Karin Hörnfeldts artikel 2000 om "Aktivariet går i graven", äventyrsbad-hotell-vård-komplexet som inte gick att räkna hem för en driftsentreprenör, trots hotell och vård med i bygget. När man affärsmässigt undersökte badmarknaden var den inte tillräcklig.

Så om Umeå kommun 2007 inte trodde på att själv bygga och driva ett Nannabad, och man 2001 ansåg de privata aktörerna 2011 var för dyra, samt nu 2013 kommunala badbolaget får dyrare drift än tänkt (utan att än ha gjort en budget),

då är det "Ebberöds Bad" som dagens Nannabad blir, dvs på väg mot konkurs redan på papperet.

Not. Ebberöds bank har fått betydelsen av välmenande och illa skötta affärer efter ett danskt folklustspel. (Enl. Nationalencyklopedin)

KONKURSRISKEN ÖKAR NÄR 200 000 I UMEÅ 2050  BLIR 150 000

När intresserade driftsentreprenörer inser att 200 000 umebor blir det inte år 2050 som politikerna utlovat, snarare 150 000 med de senaste årens utveckling (kanske än mindre pga demografi med fler äldre än unga), då drar man nog öronen åt sig, både för att konkursrisken ökar och för att inte tro på politikernas löften här samt även i annat.

Se också vad Marie-Louise Rönnmark (S) ansåg om framtiden för kv. Nanna när badplanerna år 2000 avbröts, Aktivariet, att

"det ska vara till något som är av intresse för umeborna och tillför staden något."

Så sant det är sagt för 13 år sedan och lika sant idag, om inte än sannare!

 
 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.