Umeås Bästa simhall hade M fått på Nolia, förlorar nu TRIPPELT mot S+V i Nannaläge, avskaffad privat badentreprenör och nu bonusbad-bygge!

Umeås Bästa simhall hade M fått på Nolia, förlorar nu TRIPPELT mot S+V i Nannaläge, avskaffad privat badentreprenör och nu bonusbad-bygge!

MODERATERNA LA SIG IGEN FÖR SOCIALDEMOKRATERNA!

Ny uppdatering efter uppgifter som trovärdig källa att även Moderaterna och hela Alliansen var med på att "sparka ut" Medley AB och andra intresserade badentreprenörer. Dvs det så ofta, i ord, framför alla näringspositiva M-partiet valde att lägga sig igen för Socialdemokraterna, precis som vid övergivande av Nolialäge.

Uppdatering från tidigare blogg idag. Nu med VF/Folkbaldets avslöjande om bonusar för snabbare bygge, enl ansvariga Bertil Hammarstedt, 

se http://www.folkbladet.nu/360101/badhusbygge-snabbas-pa-med-miljonbonusar#comment-148404 plus kommentarer.

Umeås politiker skyr nu inga medel för att stressa fram ett Nannabad, tidigare var det att avbryta detaljplanearbetet och ta fram 1948 års detaljplan, vilket Byggnadsnämden påståt inte är avsikten. Så det betyder att Moderaternas Anders Ågren inte talar sanning när han i fjol hejade på detta just mer "snabba ryck".

VARFÖR DENNA STRESS? M MOT TRIPPELFÖRLUST

Är det för att ansvariga blir så stressade av granskning och i grunden är ointrsesserade av kvalitet och noggranhet, det man bryr sig mindre om brukar man ofta ta mer med "en klackspark"?

Och som nu kan läggas till och bli TRIPPELFÖRLUST för M genom att det ska stressas igenom badbyggande med bonusar.

VILKET är helt emot vad ett ansvarsfullt privat fastighetsföretag gör för att vårda sina pengar  medan "stadskapitalismen" som nu driver på genom badbolaget gör tvärtom genom att använda andras, skattebetalarnas, pengar.

MODERATERNA I UMEÅ STÖRSTA BAD/SIM-FÖRLORARNA!

Moderaterna är just nu bad- och simplaneringens i Umeå största politiska förlorare och särskilt då gruppledaren Anders Ågren. AÅ var den som drog igång för en ny simhall (Obs, ej äventyrsbad, det  är S som lanserat detta och nu V genom Fritidsnämndens ordförande Lennart Arvidsson i TV 4 Umeå-inslag igår är så angelägen om, se längre ner).

Moderatledaren skrev motion 2004 om ny simhall på Nolia eller renovering av nuvarande Umeå simhall. Här ovan är från Badutredningen 2005/2006 med ett alt uppe t v och ett nera närmare entrén.

Simhallsrenovering avfördes och det såg ut som Nolialäge skulle vinna. Men då blev ju M vinnare och med Noliasimhall klart inför valet 2006 så fanns risk att Socialdemokraterna skulle förlora till Moderaterna.

ÖVERENS OM NANNA SOM INGET PARTI VILLE HA – NY S-FÄLLA

Så då, plöstligt sa S nej till Nolia (då skulle ju M få politiska poänger) det läge som Badutredningen ansåg som bäst och som sa nej till Nannaläge med 50:an.

Efter valet 2006 där Anders Ågren blev andra kommunalråd, gick han i en ny S-fälla, att det var så viktigt att bli eniga, så han offrade Nolia och blev överens om läget inget parit ville ha, på Nannakvarteret. Se ur VF/Folkbladet då. (Röstning i kommunfullmäktige kunde gett Nolia vinst)

BORGERLIGA FICK MED OM PRIVATA AKTÖRER

Men de borgerliga partierna fick med sig att det skulle vara privata aktörer som kunde bygga och ordna driften, så det blev ett stadsutvecklingsprojekt med kommers, mm. Detta sprack ju sedan och ett kommunalt bolag tog över i fjol, men privat driftsentreprenör låg kvar.

Tills nu i tisdags där Fritidsnämnden (majoritetröstning eller enigt?) tog över med kommunalt, där den nya ordföranden V:s Lennart Arvidsson menar att man kan inte äventyrsbad så bra, därför måste kommunen sköta planeringen här. (Lite svårt att förstå)

VAR FÅS KUNSKAPEN IFRÅN DÅ?

Men var fås den kunskapen nu? Medley som driver har ju mängder av simhallar i Sverige och kan nog detta bra.

Men utsparkad att kunna få driva (och det kanske funnits fler i Sverige som tänkt sig Umeå, eller kanske lokal badpersonal här gått och funderat på att driva ihop med simföreningar) blir det ju lite cyniskt att Umeå Fritid frågar den man inte vill ha,.

Alla dessa möjligheter försvann på ett sammanträde i tisdags, 18/3, utan att det nått ut till allmänheten, eller ens till Medley som driver nu Umeå simhall och Umelagun. 

MEDLEY AB I TV4 UMEÅ OCH FRITIDSNÄMNDENS ORDFÖRANDE

Och så här sa Medley AB:s Vd Mattias Jonsson i TV4 Umeå igår och Fritidsnämndens ordföranden Lennart Arvidsson (V)

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/tv4nyheterna-umeå-1914-2307515

UMEÅ BLIR UTANFÖR

Se även på Svenska simförbundets hemsida www.simforbundet.se om det nära samarbeta som finns mellan just Simförbundet och Medley AB, där Umeå nu blir utanför.

Kan verkligen SSF, Västerbottens simförbund och simsporterna lokalt här, ställa upp på detta nya plötsliga och kunskapsminskande planeringssätt?

UTMANARALTERNATIV MED FRISTÅENDE AKTÖRER

Om nej, så finns möjlighet att skapa ett utmanaralternativ (som vill Umeås Bästa.. inte det sämsta) med fristående aktörer, näringsliv, inkl bad- och simentreprenörer, simsportsföreträdare och simmare för en Campus Simarena. Eller för satsning på Nydala som First Camp. Eller nytt försök på Nolia igen.

Allt för att få bättre och mer ekonomiskt, samt attraktivare. Som idrottare ska ju motgångar resultera i att man kommer igen med förnyade krafter.

Ovan ett exempel på campus här. Mellan IKSU-hallar och Fridrottsarenan. Plus förslag om ett skidsprintspår och ett Idrottshotell skapas ett sportområde som ingen annanstans i Sverige.

SPARAR 250 MKR I INVESTERING OCH 10-15 mkr/år i drift

Som dessutom genom synergivinster i investering och Simförbundserfarenheter ska, inkl alternativintäkt för Nannatomten till annat, detta kunna spara 250 miljoner kr jämfört med halvmiljardprojektet i centrum. Och 10-15 mkr/år i drift (jämfört med Nannabads nu 25 mkr/år.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.